Ana SayfaGüncelErdoğan’ın ‘garip adam’ dediği Netanyahu ne demişti?

Erdoğan’ın ‘garip adam’ dediği Netanyahu ne demişti?

HABER MERKEZİ – Gazze’de İsrail askerinin gösteri düzenleyen Filistinlilere saldırmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu’dan birbirlerine yönelik benzer suçlamalar içeren açıklamalar geldi.

Gazze’de Filistinlilerin başlattığı “Büyük Geri Dönüş” yürüyüşüne İsrail ordusunun saldırması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi, binden fazla kişi ise yaralandı.

Saldırı Tunus, Venezuela, Fas ve diğer birçok ülke tarafından tepkiyle karşılaşırken, Türkiye’den de tepki gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in “insanlık dışı saldırılarını kınadığı” açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan ise bu sözlere yanıt gecikmedi.

Netanyahu, “Erdoğan insanların kendisine yanıt vermesine alışık değil ancak buna alışmaya başlamalı. Kuzey Kıbrıs’ı süregiden işgal altında tutan, Kürt şeridini işgal eden, Afrin’de sivilleri katleden hiç kimse bize değer ve etik konusunda ders vermemeli” ifadelerini kullandı.

Erdoğan da bu sözler üzerine partisinin Adana Olağan Kongresi’nde Netanyahu’ya “garip adam” dedi.

Cumhurbaşkanı, İsrail liderine şöyle seslendi:

“Onların ordusu hiçbir zaman zulüm yapmamış… Kalkmış, Afrin’de askerimizin mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin.

Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok. BM’de Kudüs ile ilgili attığın adım, aldığın cevap ortada. ‘Benim nükleer silahım var’ diye hava atma. Yeri gelir, o silahlar da çalışmaz.”

İsrail lideri de son olarak Türkiye’den gelen açıklamalar için “1 Nisan Şakası” benzetmesi yaptı.

‘Kudüs’ gerilimi

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından iki lider arasında benzer bir gerilim yaşanmıştı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail için “terör ve işgal devletidir” ifadelerini kullanarak, “Kudüs’ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanıma” çağrısı yapmıştı.

Netanyahu ise Erdoğan’ın bu açıklamasına karşılık “Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran’ın uluslararası yaptırımları delmesine yardım eden ve ve Gazze dahil teröristlerin masum insanları öldürmesine yardım eden bir liderden ahlâk dersi alacak değilim” ifadelerini kullanmıştı.

Previous post
Afrinliler yerinden edildi, kente Doğu Guta ve İdlib'teki selefi gruplar ile aileleri yerleştiriliyor
Next post
Düşüş rotasında Türkiye de vardı: Kontrolden çıkan uzay istasyonu Pasifik’e düştü