Ana SayfaDünyaErmenistan’da Soykırım’da yaşamını yitirenler anıldı

Ermenistan’da Soykırım’da yaşamını yitirenler anıldı

HABER MERKEZİ – Ermenistan’da on binlerce kişi, Başbakan Sarkisyan’ın istifasının ardından Ermeni Soykırımı’nın 103. yıl dönümünde yaşamını yitirenleri andı. Protestoların lideri Paşinyan, “Ermeni halkı Soykırım’ın kendileri için geçmişte kaldığını, Ermeni halkının bir daha kaybetmeyeceğini gösterdi, çünkü biz kazandık” diye konuştu.

Günler süren protestoların ardından Başbakan Serj Sarkisyan’ın dün istifasını verdiği Ermenistan’da, Ermeni Soykırımı’nın 103’üncü yıl dönümü için hükümet üyelerinin yanı sıra muhalif lider Nikol Paşinyan ve on binlerce kişi başkent Erivan’daki Soykırım Anıtı’na yürüdü.

Geçici Başbakan Karen Karapetyan, Soykırım’ın 103. yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Karapetyan, “Dün tüm siyasi güçlere bugünü politize etmekten kaçınma çağrısı yaptım. Çağrım kabul edildiği için minnettarım ve bugün birçok zorluğa ve çözülmeyen iç sorunlara rağmen ortak davamız için birlik olduğumuzu dünyaya gösterebiliyoruz” dedi.

Nikol Paşinyan ise, dün yaptığı konuşmada, Başbakan Sarkisyan’ın istifasıyla sonlanan sürecin Ermenistan halkı için bir kırılma anı olduğuna işaret ederek, şöyle konuşmuştu:

“Yarın 24 Nisan ve inanıyorum ki bu zaferle beraber Ermeni Soykırımı’nın tüm mağdurlarını onurlandırdık. Ermeni halkı Soykırım’ın kendileri için geçmişte kaldığını, Ermeni halkının bir daha kaybetmeyeceğini gösterdi, çünkü biz kazandık.”


Karınca Dış Haberler