Ana SayfaGüncelGazeteci Fuat Yaşar hakkında dava açıldı

Gazeteci Fuat Yaşar hakkında dava açıldı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Fuat Yaşar hakkında, sokağa çıkma yasağı sırasında Taybet İnan’ın cenazesinin günlerce sokak ortasında bekletilmesine ilişkin yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası” suçlamasıyla dava açıldı.

1HaberVar muhabiri Fuat Yaşar hakkında sosyal medya paylaşımlarından dolayı “örgüt propagandası” suçlamasıyla başlatılan soruşturma davaya dönüştü.

Yaşar, dava kapsamında önümüzdeki aylarda Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Yaşar’ın “örgüt propagandası” yaptığına delil olarak gösterilen suçlamalar arasında Taybet İnan’ın günlerce sokakta bekletilen cenazesi için yaptığı paylaşımlar da bulunuyor.

Gazeteci Yaşar’a yöneltilen suçlamalardan biri ise TOMA önünde poz verdiği bir fotoğraf.

‘Doğru bildiğimizi yazmaya devam edeceğiz’

Kendisine yöneltilen suçlamalara tepki gösteren Fuat Yaşar, MA’ya yaptığı açıklamada “Hakkında dava açılmayan muhalif gazeteci neredeyse kalmadı. Bu tür girişimlerle tüm gazetecileri havuza dahil etmeye çalışıyorlar. Ama biz o havuzda yüzmeyi bilmeyen gazetecileriz. Boğulmaya niyetimiz yok. Doğru bildiğimizi yazmaya devam edeceğiz. Kaldı ki ‘örgüt propagandası’ yaptığıma delil olarak gösterilen hiçbir paylaşımımda ne bir örgüt ismi var ne de propaganda. TOMA fotoğrafının bile ‘örgüt propagandası’ sayılması davanın boyutunu zaten gösteriyor” diye belirtti.


Türkiye basın özgürlüğünde 157’nci ülke oldu