Ana SayfaKitapGeert Lovink, İstanbul ve Ankara’da anlatacak: Sosyal medya ve alternatif ağ mimarileri

Geert Lovink, İstanbul ve Ankara’da anlatacak: Sosyal medya ve alternatif ağ mimarileri

HABER MERKEZİ – Sosyal medyayı iktidar ve güç ilişkileri düzleminde ele alan “Sosyal Medyanın Dipsiz Kuyusu” isimli kitabın yazarı Geert Lovink, 21 Nisan ve 24 Nisan tarihlerinde İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek iki söyleşiye konuk oluyor. Söyleşilerde sosyal medyanın bilgi / iktidar üretimiyle ilişkisi eleştirel bir perspektifle irdelenecek ve alternatif ağ mimarileri tartışılacak.

Özellikle sosyal medya alanındaki eleştirel çalışmalarıyla bilinen Hollandalı kuramcı ve aktivist Geert Lovink, Otonom Yayıncılık’tan çıkan Türkçedeki ilk kitabı “Sosyal Medyanın Dipsiz Kuyusu”nun yayımlanmasının ardından İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek iki söyleşiye konuk oluyor.

Sosyal medyanın bilgi / iktidar üretimiyle ilişkisi

Lovink ilk söyleşisi için 21 Nisan’da İstanbul’da olacak. “Bilim, Teknoloji, Toplum Muhabbetleri” başlıklı etkinlik serisi kapsamında Akbank Sanat’ta gerçekleşecek olan ilk söyleşide, sosyal medyanın bilgi / iktidar üretimiyle ilişkisi eleştirel bir perspektifle irdelenecek.

Sosyal medyanın toplumsal çatışmalar ve güç ilişkilerinin inşasında oynadığı role odaklanarak, hem onun karşısında hem de onunla birlikte daha demokratik ve özgür bir toplumsallığın nasıl kurabileceği tartışılacak.

Alternatif ağ mimarileri

Lovink’in katılacağı Ankara’daki ikinci söyleşi ise 24 Nisan’da SALT Ankara ile Bilkent Üniversitesi’nin katkılarıyla, KA Fotoğraf Geliştirme Atölyesi’nde düzenlenecek.

Bu söyleşide de, Lovink film yapımcısı ve medya sanatçısı Andreas Treske’nin konuğu olacak.

İkili, söyleşide alternatif ağ mimarilerinin nasıl olması gerektiği, bir karşı stratejide dijital çaresizliğe, radikal eleştiriye ve ütopik vaatlere ne ölçüde yer verilebileceği gibi meseleleri tartışmaya açacak.

Geert Lovink hakkında

Geert Lovink Hollandalı bir medya teorisyeni, internet eleştirmeni ve Uncanny Networks (2002), Dark Fiber (2002), My First Recession (2003), Zero Comments (2007), Networks Without a Cause (2012) ve Sosyal Medyanın Dipsiz Kuyusu (2018) kitaplarının yazarıdır.

Hogeschool van Amsterdam, European Graduate School ve Amsterdam Üniversitesi’nde dersler veren Lovink, MoneyLab, Unlike Us, Urban Screen, Video Vortex gibi çeşitli araştırma ağlarının bir parçasıdır.

Son dönem projeleri, dijital yayınlar ve sanat eleştirisinin geleceği ile ilgilidir.


Etkinlik Takvimi
“Sosyal Medyanın Dipsiz Kuyusu”
Tarih ve Saat: 21 Nisan 2018 Cumartesi 17.30 / Yer: Akbank Sanat, İstanbul

***

“From Distraction to Exodus: The Facebook Saga”
Andreas Treske & Geert Lovink
Tarih ve Saat: 24 Nisan 2018 Cumartesi 19.00 / Yer: KA Fotoğraf Geliştirme Atölyesi, Ankara

Geert Lovink’in “Sosyal Medyanın Dipsiz Kuyusu” kitabı Otonom’dan çıktı