Ana SayfaGüncelGerekçesi ‘haber fotoğrafları’: Gazeteci Zeyrek 12 gündür gözaltında

Gerekçesi ‘haber fotoğrafları’: Gazeteci Zeyrek 12 gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – Adana’da 12 gün önce gözaltına alınan Jinnews muhabiri Filiz Zeyrek’e emniyet ifadesinde bilgisayarındaki haber fotoğrafları “suç unsuru” olarak yöneltildi.

Adana merkezli İstanbul, Isparta, Mersin, Osmaniye ve Mardin’de 30 Mart’ta sosyal medya paylaşımları ve 2015 yılında yaşamını yitiren YPG’li Şemdin Eye’nin taziyesine katıldıkları iddiasıyla aralarında Jinnews muhabiri Filiz Zeyrek’in de olduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 38 kişinin emniyet işlemleri tamamlandı.

Jinnews muhabiri Zeyrek’e emniyet sorgusu sırasında bilgisayarındaki haber fotoğrafları “suç unsuru” olarak yöneltildi.

MA’da yer alan habere göre Zeyrek’in 2015’te gözaltına alındığında el konulan bilgisayarının incelemesi sonucu operasyonun başlatıldığı ve Eye’nin taziyesine ait fotoğrafların ise soruşturma dosyasına delil olarak konulduğu öğrenildi. Zeyrek’in farklı tarihlerde farklı yerlerde çektiği fotoğrafların da soruşturma dosyasına eklendiği belirtilirken, Zeyrek hakkında “örgüt propagandası yaptığı” ve “örgüt adına suç işlediği” iddiasıyla işlem yapıldığı kaydedildi.

Savcılık tarafından soruşturmaya gizlilik kararı getirilirken, gözaltındakilerin yarın Adana Adliyesi’ne sevk edileceği belirtildi.