Ana SayfaGüncelGezi’yi hatırlatan bir film: “Taksim Hold’em” vizyonda

Gezi’yi hatırlatan bir film: “Taksim Hold’em” vizyonda

HABER MERKEZİ – Gezi direnişini perdeye yansıtan “Taksim Hold’em” filmi vizyona girdi. Film, Taksim’de eylemlerin düzenlendiği gece bir evde poker partisi düzenleyen gençlerin başlarından geçenleri konu ediyor.

Dünya Prömiyerini 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve geçtiğimiz hafta sona eren İstanbul Film Festivali programında da yer alan “Taksim Hold’em” filmi, vizyona girdi.

Michael Önder’in yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj olan film, Taksim’de Gezi eylemlerinin düzenlendiği gecelerden birinde evde poker partisi düzenleyen gençlerin başlarından geçenleri konu ediyor:

Bir Cumartesi akşamı Alper, nişanlısının ısrarlarına rağmen, evlerinin dibindeki protestoya katılmayıp lise arkadaşlarıyla poker oynamak ister. Eve gelen arkadaşları ise oyuna başlamaktansa eylemlere katılıp katılmamak üzerine hararetli bir tartışmaya girişler. Tam oyuna otururlarken dışarıda polis müdahalesi başlar ve eve iki kişi sığınır. Alper’in gecesi, nişanlısının ayağı yaralı bir şekilde, yakışıklı bir yabancının kollarında eve dönmesiyle iyice karışır.

Filmin oyuncu kadrosunda Kenan Ece, Damla Sönmez, Berk Hakman, Emre Yetim gibi isimler var.

“Taksim Hold’em” filminin fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

Previous post
Güney Kore duyurdu: Kuzey Kore nükleer deneme tesisini Mayıs'ta kapatacak
Next post
1 Mayıs öncesi baskın furyası sürüyor: İstanbul, Ankara ve Adana’da gözaltılar