Ana SayfaGüncelGündemde ‘seçim’ ve ‘örgütlenme’ var: HDP sahaya iniyor

Gündemde ‘seçim’ ve ‘örgütlenme’ var: HDP sahaya iniyor

HABER MERKEZİ – HDP ‘erken seçim’ tartışmaları sürerken HDP, sahaya inme kararı aldı. Eş genel başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan başkanlığında oluşturulan heyetler ile iki koldan “örgütsel seferberlik” kapsamında il, ilçe gezileri düzenlenecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), yarın başlatacağı ve 30 Nisan’a kadar sürecek olan program kapsamında HDP eş genel başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan başkanlığında oluşan heyetler ile iki koldan “örgütsel seferberlik” kapsamında il, ilçe gezileri başlatıyor.

Konuya ilişkin il ve ilçe örgütlerine bir genelge gönderen HDP Örgütlenme Komisyonu, “daha etkin ve kapsamlı bir mücadele için parti olarak bütün il ve ilçe örgütlerini harekete geçmeye” çağırdı.

MA’dan Kenan Kırkaya’nın haberine göre, genelgede seçim çalışmalarına ilişkin de şu konulara işaret edildi:

“Örgütlerimizin tamamı seçim çalışmaları hazırlıklarını tamamlamalıdır. Sandık örgütlenmesinden mahalle örgütlenmesine kadar seçim güvenliğini sağlayacak her adım hızla atılmalıdır. Kürdistan coğrafyasında halkın iradesini yok sayan, Kürt düşmanı politika ve uygulamalarla hem içerde hem de dışarıda, bölgede her türlü saldırganlığı yapan AKP-MHP koalisyonuna def etmenin zamanıdır. Bütün birliklerimizi bu anlayış ile sağlamlaştırmak, bu hedeften taviz vermemek birinci iştir.”

19 Nisan’da başlayacak

HDP başlatacağı programın startını 19 Nisan tarihinde Mersin ve İzmir’de iki koldan başlatacağı program 30 Nisan’da sona erecek.

  • 19 Nisan’da Mersin’de başlayacak olan gezi HDP Eş Başkanı Sezai Temelli başkanlığında bir heyet ile yürütülecek ve aynı heyet 20 Nisan’da Adana’da, 21 Nisan’da Hatay’da sürdürülecek.
  • 19 Nisan’da İzmir’de başlatılacak olan gezide HDP Eş Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki bir heyet ile sürdürülecek. İzmir ekibi 20 Nisan Kocaeli ve 21 Nisan Bursa programı ile geziyi sürdürecek.

HDP Milletvekilleri, PM üyeleri, eş başkan yardımcıları, Kadın ve Gençlik temsilcilerinin yer alacağı gezi programının takvimi ise şöyle:

  • Pervin Buldan başkanlığındaki heyet 26 Nisan’da Iğdır, 27 Nisan’da Ağrı, 28 Nisan Van, 29 Nisan’da Hakkari’ye geçecek. Sezai Temelli başkanlığındaki heyet ise 26 Nisan Urfa, 27 Nisan Mardin, 28 Nisan Siirt, 29 Nisan Şırnak’ta olacak. HDP’nin programı Sezai Temelli başkanlığındaki heyetin 30 Nisan’da Cizre’deki programı ile sonuçlandırılacak.
Previous post
Temelli’den ‘erken seçim’ yorumu: Gidiyorsunuz, ne kadar çabuk giderseniz o denli bu ülkenin hayrınadır
Next post
İmam Hatiplileri ‘deist’ yapan 100 sorudan biri: Ya ateistler haklıysa?