Ana SayfaGüncelHadım uygulamasını da içeren ‘istismar düzenlemesi’ Bakanlar Kurulu’nda

Hadım uygulamasını da içeren ‘istismar düzenlemesi’ Bakanlar Kurulu’nda

HABER MERKEZİ – AKP’nin çocuklara yönelik cinsel istismarı önlemek için öngördüğü ancak tartışma yaratan hadım uygulamasını da içeren ‘cinsel istismar düzenlemesi’ Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunuldu.

Hükümetin çocuklara yönelik cinsel istismara karşı almayı planladığı ve gündeme geldiği günden bu yana tartışma yaratan kimyasal hadım uygulamasını da içeren ‘cinsel istismar düzenlemesi’ Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, düzenlemenin tamamlandıktan sonra Meclis’e sevk edileceğini açıkladı.

Ne oldu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cinsel istismar ve zinanın aynı kapsamda değerlendirilmesine dair açıklamalarıyla geçen sene Danıştay kararıyla yürütmesi durdurulan ve bugünlerde yeniden gündeme getirilen kimyasal hadım yeniden tartışılmaya başlandı.

Konunun gündeme gelmesinin ardından  açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Kimyasal hadımı muhtemelen uygulamaya koyacağız” dedi.

Hükümetin cinsel istismarlara karşı önerdiği ‘kimyasal hadım’a tepki gösteren avukat Ceren Şimşek, bu uygulamanın tecavüzü normalleştirip meşrulaştırmak anlamına geldiğini söyledi.

Hükümetin cinsel istismarlara karşı ‘kimyasal hadım’ı önermesini ele alan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de “Türkiye, çocuk istismarıyla mücadelede istismarcı bir yaklaşım için tekrar kapıları açtı” ifadelerini kullanarak, Türkiye’yi, işkence yerine suçluların yaptıklarından ötürü sorumlu tutulmasını temin etmeye çağırdı.

Previous post
“Şirketleri matbaaları kapatabilirsiniz ama hakikati bununla kapatamazsınız"
Next post
Özgürlükçü Demokrasi'nin imtiyaz sahibi ve yazıişleri müdürü tutuklandı