Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen: Osmangazi Üniversitesi’nde yaşananlar OHAL sürecinin özeti

HDP’li Bilgen: Osmangazi Üniversitesi’nde yaşananlar OHAL sürecinin özeti

HABER MERKEZİ – Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademik personelin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı değerlendiren Bilgen yaşanan olayı “OHAL sürecinin özeti” diye değerlendirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin Genel Merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına “6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” olması vesilesiyle öldürülen gazetecileri anarak başlayan Bilgen, ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 akademisyenin bir başka akademisyen tarafından silahlı saldırıyla öldürülmesine ilişkin konuştu.

MA’da yer alan habere göre yaşananları “OHAL sürecinin özeti” sözleriyle değerlendiren Bilgen şunları söyledi:

“Bir ülkenin güvenlik politikasını ihbarcılık üzerine kurmanın bedelini 4 kişi hayatıyla ödedi. Üniversiteleri böyle yönetiyorsanız ülkeyi nasıl yönetirsiniz? Bu manzara ortaya çıktı. Akademisyenler, muhtarlar herkes ihbarcılığa özendiriliyor. Bu da bırakın gerçek suçluların tespit edilmesini ağır mağduriyetleri beraberinde getiriyor. OHAL sürecinin ağır bedellerini farklı toplumsal kesimler yaşamaya devam ediyor. Taşeron düzenlemesi KHK ile yapıldı. Bunun doğru olmadığını söyledik. Pratik de ortaya koydu ki reklam edildiği gibi bir durum yok. İşi daha da karmaşıklaştıran, eşitlikle bağdaşmayacak partizan yaklaşımların zeminleri oluştu.”