Ana SayfaGüncelHDP’li yöneticiler, gazeteci ve yazarlar: İstanbul’dan Van’a gözaltı ve tutuklama furyası

HDP’li yöneticiler, gazeteci ve yazarlar: İstanbul’dan Van’a gözaltı ve tutuklama furyası

HABER MERKEZİ – İstanbul ve Van’da sabah saatlerinde yapılan gözaltı operasyonunda aralarında gazetemizin yazarı Bahadır Altan’ın da olduğu altı kişi, Samsun’da HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni, Van’da ise HDP’li yöneticiler dahil 12 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da aralarında HDP PM üyesinin de bulunduğu üç kişi tutuklanırken, aralarında Bahadır Altan’ın da olduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul’da sabah saatlerinde Barış Bloku eski sözcüsü ve Gazete Karınca yazarı Bahadır Altan ile video-aktivisti ve fotoğrafçı Hakan Tosun’ da aralarında bulunduğu altı kişi gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen altı ismin, Kadıköy’de bulunan İskele Polis Karakolu’na götürüldüğü belirtildi.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gözaltına alınanların Patika Ekoloji Kolektifi’nden Hakan Aktuğ Gültürk, Oktay Konyar, Ender Eren, Selen Yıldızlar, Hakan Tosun, Bahadır Altan olduğu öğrenildi.

İstanbul’da gözaltına alınan Bahadır Altan ve diğer 5 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Van’da ise sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Eş Başkanı Tahirhan Sayyiğit’in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Van Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldukları belirtildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Tahirhan Sayyiğit, HDP İpekyolu İlçe Yöneticileri Nuri Gür, Ali Beyaz ve Fikret Duman.

Operasyona ilişkin 17 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

Samsun’da HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

HDP’nin Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni, Samsun’da sabah saatlerinde evine gerçekleşen polis baskınıyla gözaltına alındı.

Çepni’nin, Atakum’da bulunan Samsun TEM Şubesi’nde tutulduğu öğrenildi.

İstanbul’da HDP PM üyesi dahil 3 kişi tutuklandı

Öte yandan İstanbul’da 20 Mart’ta evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Tuncay Doğdan, Serkan Satılmış ve Hasan Koçuk ile HDP PM üyesi Berat Kıran’ın emniyet işlemleri sonra erdi.

Dün akşam saatlerinde 4 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık ifadeleri alınan 4 isim tutuklama talebiyle İstanbul 7’nci Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mahkemede ifadeleri alınan Koçuk, Doğdan ve Kıran, “Örgüt üyesi olmak” ve “Mala zarar vermek” gerekçesiyle tutuklanırken, Satılmış ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren Polen Ünlü'nün annesi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
HDP heyeti Irak Kürdistan Bölgesi’ne gidiyor