Ana SayfaDünya‘Her 10 kadın işçiden 1’i işyerinde cinsel tacize uğruyor’

‘Her 10 kadın işçiden 1’i işyerinde cinsel tacize uğruyor’

HABER MERKEZİ – İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu, her 10 kadın işçiden birinin işyerinde cinsel tacize uğradığını açıkladı.

İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ILO), iş yaşamındaki cinsel tacizin boyutlarını belirlemek için kapsamlı bir araştırma yaptı.

ILO İş Çevresi Kurumunun her iki yılda bir yayımladığı istatistikleri inceledi. Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında Novus adlı kamuoyu araştırma şirketine tüm işkollarında çalışan bin 200 işçiyi kapsayan bir araştırma yaptırdı.

Evrensel’in haberine göre araştırma sonucu hazırladığı raporu açıklayan ILO, kadın işçilerin yüzde 13’ünün cinsel tacize uğradığını belirtti.

Tacizi gerçekleştirenler ise çoğunlukla işyerinde çalışmayan kişiler yani müşteri, hasta veya hasta yakınları.

Kadınların çoğu bu tacizlerin birden fazla kez tekrarlandığını ifade etti.

‘İşverenler sorumlulukları üstlenmiyor’

En fazla cinsel tacize uğrayanlar ise belediye ve sosyal hizmet çalışanlarını örgütleyen Kommunal sendikasının üyeleri. Kommunal üyesi kadınlardan dörtte biri, iş yaşamında cinsel tacize maruz kaldığını söyledi.

En fazla cinsel tacize uğrayanlar kişisel yardımcı ve hastabakıcı olarak görev yapan kadınlar. Gençler ve geçici olarak çalışan ve iş güvencesi olmayan kadınlar daha fazla cinsel tacize maruz kalıyor.

Kadınlar ayrıca işyerindeki şefleri ve erkek çalışma arkadaşları tarafından tacize uğruyor.

ILO’nun raporunda üçüncü kişiler tarafından kadınlara yapılan tacizlerde işverenlerin sorumluluklarını üstlenmedikleri ve önlem almadıkları belirtiliyor.

Previous post
Goldman Sachs ve JP Morgan'dan ‘erken seçim’ değerlendirmesi
Next post
Varyasyon ve belirleme olguları üzerine bir sergi: 'Rastlantı ve Zorunluluk'