Ana SayfaDünyaHollanda: Mülteci kadın işçilere yönelik cinsel taciz ciddi boyutta

Hollanda: Mülteci kadın işçilere yönelik cinsel taciz ciddi boyutta

HABER MERKEZİ – Hollanda’da mülteci kadın işçilere yönelik cinsel tacizlerin ciddi bir orana ulaştığı açıklandı. Mülteci işçilerin haklarını savunan FairWork örgütünün açıklamasına göre ortaya çıkanlar sadece buzdağının görünen yüzü.

Hollanda’da Polonyalı mülteci kadın işçilerin endişe verici boyutlarda cinsel tacize maruz kaldıkları açıklandı.

Mülteci işçilerin haklarını savunan FairWork adlı örgütün araştırmasına göre, kadınların çoğu korktukları ve haklarını bilmedikleri için tacize sessiz kalıyor.

FairWork sözcüsü Francien Winsemius kadınların susmasındaki bir etkenin de işlerini kaybetme korkuları olduğunu söylüyor.

Bu dönem gıda endüstrisindeki cinsel taciz şikayetleri üzerine çalıştıklarını belirten Winsemius, bunun buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu ifade ediyor.

FairWork’in araştırmalarına göre mülteci işçiler genellikle kendilerini Hollanda’ya getiren kurum veya kuruluşa tamamen bağımlı.

Konaklama ve ulaşımları iş bulma büroları tarafından sağlanan işçiler, Hollandaca bilmiyor ve pansiyon benzeri evlerde toplu halde kalıyorlar.

‘İşyerleri daha sıkı denetlenmeli’

Hollanda yasalarına göre, işverenler, çalışanları her türlü ayrımcılığa karşı koruyan güvenli bir çalışma ortamı sağlamakla yükümlü. Ancak FairWork, dil sorunu yaşayan işçilerin bu haklardan habersiz olduğunu belirtiyor.

FairWork, mülteci kadınların ağırlıklı olarak çalıştığı işyerlerinin daha sıkı denetlenmesini istiyor.

Sosyal İşler Bakanlığı da, çalışanların kimliğini gizleyerek karşılaştıkları taciz olaylarını daha kolay bildirebilmelerine olanak sağlayan bir düzenleme üzerinde çalışıyor.


Kaynak: BBC Türkçe

Previous post
Kahraman'dan 'TBMM'de kadınlar sahneye çıkarılmadı' haberlerine yanıt: 'Zavallılar'
Next post
İntihar ettiği iddia edilen Alara Karademir son yolculuğuna kadınların omzunda uğurlandı