Ana SayfaÇalışma Yaşamıİnşaat işçileri köprüde eylem yaptı: 5 gözaltı

İnşaat işçileri köprüde eylem yaptı: 5 gözaltı

HABER MERKEZİ – Yapı&Yapı İnşaat firmasının maaşlarını ödememesi gerekçesiyle inşaat işçileri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde eylem gerçekleştirdi. Eyleme müdahale eden polis, 1’i muhabir 5 kişiyi gözaltına aldı.

İnşaat İşçileri Sendikası’na (İnşaat-İş) üye işçiler, Yapı&Yapı İnşaat firmasının maaşlarını ödemediği gerekçesiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde (Boğaziçi Köprüsü) eylem gerçekleştirdi.

İşçiler, “Yapı-Yapı İnşaat’ın gasp ettiği ücretlerimizi alana kadar direneceğiz” yazılı pankart açtı.

“İnşaat işçisi köle değildir!”, “Hırsız Yapı hesap verecek!” sloganlarını atan işçilere yoldan geçenler korna ve alkışlarla destek verdi.

Polisin hemen müdahale ettiği eylemde haberi takip eden Alınteri gazetesi muhabiri ile işçilerden Yunus Özgür, Muharrem Toraman, Oğuzhan Günday ve Hasan Doğan gözaltına alındı.

İnşaat-İş, eylemle ilgili yaptığı açıklamada “Sadece en temel hakkımız olan ücretimiz için direniyoruz ve 7 günde 6 kere gözaltına alındık. Bu gözaltılar yasadışı gözaltılardır. Patronlara OHAL’in ‘bakın grev oluyor mu?’ diye pazarlandığı politikaların nereye kadar götürüleceğinin somut ifadesidir” diye belirtti.