Ana SayfaDünyaİsrail askerlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” dördüncü haftasında

İsrail askerlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” dördüncü haftasında

HABER MERKEZİ – Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” İsrail askerlerinin saldırısına rağmen dördüncü haftasında. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada gün içerisinde 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, en az 700 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” dördüncü haftasında devam ediyor.

Al Jazeera’nin haberine göre 30 Mart’tan bu yana İsrail askerinin saldırılarına rağmen her Cuma günü düzenlenen yürüyüşe bugün de binlerce Filistinli katıldı.

İsrail askerleri, Filistinlilere mermi ve biber gazıyla saldırırken, Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada eylemcilerden 4’ünün yaşamını yitirdiği, en az 700 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Al Jazeera’den Bernard Smith’in, protestolara ilişkin “Filistinliler geçtiğimiz haftaya kıyasla İsrail sınırına 300 metre daha yakın” bilgisini verdi.

Son üç haftada 35 kişi öldürülmüştü

Filistinlilerin, “Toprak Günü” olarak andığı 30 Mart tarihinden itibaren üç haftadır Cuma günleri düzenledikleri yürüyüşe İsrail askerleri saldırmıştı.

Saldırılar sonucu şu ana kadar 35 kişi yaşamını yitirirken, hayatını kaybedenler arasında üzerinde “PRESS” (Basın) yazılı yeleği bulunan Yasir Murteca isimli gazeteci de vardı.

Murteca, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirmişti.

1976’da topraklarına el konulmasını protesto eden 6 Filistinlinin öldürülmesinin yıl dönümünde başlatılan yürüyüşün 6 hafta sürmesi ve Nakba (Felaket) Günü olarak anılan 15 Mayıs’ta sona ermesi planlanıyor.


Karınca Dış Haberler



Önceki Haber
Türkiye 24 Haziran’da yine sandık başında: Kim ne diyor?
Sonraki Haber
"AKP ekonomik kriz öncesi siyasi ikbalini garantiye almaya çalışıyor"