Ana SayfaDünyaİsrail askerlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” üçüncü haftasında

İsrail askerlerinin saldırısına rağmen Filistinlilerin “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” üçüncü haftasında

HABER MERKEZİ – Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” İsrail askerlerinin saldırısına rağmen üçüncü haftasında. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada gün içerisinde bir kişinin yaşamını yitirdiği, en az 969 Filistinli’nin yaralandığı açıklandı.

Filistinlilerin Gazze sınırında düzenlediği “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” üçüncü haftasında devam ediyor.

Al Jazeera’nin haberine göre 30 Mart’tan bu yana İsrail askerinin saldırılarına rağmen her Cuma günü düzenlenen yürüyüşe bugün de on binlerce Filistinli katıldı.

İsrail askerleri, Filistinlilere mermi ve biber gazıyla saldırırken, Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada eylemcilerden birinin yaşamını yitirdiği, en az 969’unun yaralandığı açıklandı.

Açıklamada, yüzlerce Filistinli’nin mermiyle vurularak yaralandığı duyurulurken, yaralılardan 16’sının gazeteci ve doktor olduğu belirtildi.

Middle East Eye’ya konuşan Sumayu Abu Awad isimli bir eylemci, “Hiribya köyündenim ve oraya dönmek benim hakkım” diye konuştu.

36 yaşındaki Awad, “Ölümden korkmuyorum, çünkü Gazze’de zaten bir hayat yok” diye konuştu.

Büyük Geri Dönüş yürüyüşünün 6 hafta sürmesi ve Nakba (Felaket) Günü olarak anılan 15 Mayıs’ta sona ermesi planlanıyor.

Son iki haftada 34 kişi öldürülmüştü

Filistinlilerin, “Toprak Günü” olarak andığı 30 Mart tarihinden itibaren iki haftadır Cuma günleri düzenledikleri yürüyüşe İsrail askerleri saldırmıştı.

Saldırılar sonucu şu ana kadar 34 kişi yaşamını yitirirken, hayatını kaybedenler arasında üzerinde “PRESS” (Basın) yazılı yeleği bulunan Yasir Murteca isimli gazeteci de vardı.

Murteca, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirmişti.

1976’da topraklarına el konulmasını protesto eden 6 Filistinlinin öldürülmesinin yıl dönümünde başlatılan yürüyüşün 6 hafta sürmesi ve Nakba (Felaket) Günü olarak anılan 15 Mayıs’ta sona ermesi planlanıyor.


Karınca Dış Haberler



Önceki Haber
Demirtaş'a tahliye yok
Sonraki Haber
HDP'li Fırat'tan seçim değerlendirmesi: İkinci turda savaş ihtimali büyük