Ana SayfaMedyaJineoloji dergisinin yeni sayısı çıktı: ‘Tarihte iyi ve güzelin direnişi’

Jineoloji dergisinin yeni sayısı çıktı: ‘Tarihte iyi ve güzelin direnişi’

HABER MERKEZİ – Jineoloji dergisinin 9. sayısı ‘Etik-Estetik I: Toplumsal Tarihte İyi ve Güzelin Direnişi’ başlığıyla çıktı.

Kadın bilim ve kuram dergisi Jineoloji’nin 9’uncu sayısı çıktı.

Bu sayısında ‘Etik-Estetik I: Toplumsal Tarihte İyi ve Güzelin Direnişi’ konusunu ele alan dergi, ilk sayfasını Zilar Bilmez’in yazısı ile açıyor.

‘Tarihte iyi ve güzelin direnişi’nin masaya yatırıldığı sayıda, toplumun etik-estetik değerleri ve ahlaki politik niteliklerini yitirmesi ya da zayıflamasının sonucunda oluşan büyüyen sorunların genel bir tespiti de yer alıyor.

Dergide yer alan yazılar

“Kadın etrafında gelişecek bilim, doğru sosyolojiye atılmış ilk adımdır” görüşünü benimseyen derginin bu sayısında yer alan yazarlar ve konular şunlar:

“Zilar Bilmez-Etik-Estetiğin Toplumsal Dönüşümdeki Rolü, Elif Mercan- Jineolojînin Etik-Estetik Yaklaşımı, Olcay Yaser- Ben Buğdayım Kadın Zamanıyım, Rojda Yıldız- Bilinmeyeni Bilinir Kılma Çabası_ Aydınlanma ve Cadı Avları, Hüsna Emek- Ahlaki-Politik-Estetik Toplum, Zeynep Esengül- İyi, Güzel Yolunda Kürt Kadınları, Sibel Çokşen- Bir Kentleşme Serüveni, Gulistan Deniz- Kültürleriyle Direnen Halklar ve İyilikle Kötülüğün Çizgi Mücadelesi, Elif Naz Şengün- Kadınlara İkinci Bir Yaşam Seçeneği, Arin Viyan- Toplumsal Tarihte İyi ve Güzelin İnşası, Sevinç Altan-Rojava’dan gelen ses ve bir kitap, Gönül Kaya-Postmodern Bireyin Estetik Kaygısında Bilim ve Sanatın Rolü, Derya- Biyoetik ve Sağlığın Metalaşması, Gülizar İpek- Sağlığın Metalaştırılması Kadın Emeği ve Bedeninin Sermayeye Kurban Edilişi, Roni Aksoy- Tüketim Çağında Güzellik Mücadelesi, Elif Ege- Sanat ve Ulusötesi Feminist Dayanışma Ağları”

Dergiyi hangi adreslerden temin edebileceğinizi bu adresten öğrenebilirsiniz.

Previous post
Bir çocuğa cinsel saldırıda bulunup öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet
Next post
CHP'nin 'işbirliği' şartına HDP'den bir başka 'şart' ile yanıt