Ana SayfaKadınKadıköy’de bir kız çocuğuna saldırıp serbest kalmıştı: Saldırgan hakkında yakalama kararı

Kadıköy’de bir kız çocuğuna saldırıp serbest kalmıştı: Saldırgan hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – İstanbul Kadıköy’de bir kız çocuğuna saldırdığı için gözaltına alınan ancak sonrasında serbest bırakılan Anıl Koray Gürbudak isimli erkek hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Kadıköy’deki Caferağa Mahallesi’nde 26 Ocak’ta sabah saatlerinde kaldırımda yürüyen 17 yaşındaki kız çocuğu, bir erkeğin saldırısına maruz kalmıştı.

Çocuğun ve babasının şikayeti üzerine saldırgan Anıl Koray Gürbudak isimli saldırgan gözaltına alınmış, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış sonrasında tutuklanmış ve ardından yine serbest bırakılmıştı.

DHA’nın haberine göre Gürbudak hakkında açılan davanın ilk duruşması Kartal’daki İstanbul 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık Gürbudak’ın katılmadığı davada, darp edilen çocuk ve babası ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın avukatları duruşmada hazır bulundu.

Hakim, MERNİS adres kayıt sisteminde kayıtlı adresi bulunmayan sanığa, duruşmaya zorla getirilme kararının tebliğ edilemediğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Avukatı Melike Gerek söz alarak, davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katılma talebini kabul etti.

Sanık hakkında yakalama kararı çıkaran mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.