Ana SayfaKadınKahraman’dan ‘TBMM’de kadınlar sahneye çıkarılmadı’ haberlerine yanıt: ‘Zavallılar’

Kahraman’dan ‘TBMM’de kadınlar sahneye çıkarılmadı’ haberlerine yanıt: ‘Zavallılar’

HABER MERKEZİ – Meclis Başkanı İsmail Kahraman, TBMM’de başlatılan ‘Meclis Sohbetleri’ etkinliğinde düzenlenen müzikli gösteride kadın oyuncuların sahneye çıkmasının kendi talimatıyla engellendiği haberlerine yanıt verdi. Bunların doğru olmadığını savunan Kahraman, kadınların sahnede olmamasını eleştirenlere ‘zavallılar’ diye hitap etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından başlatılan ‘Meclis Sohbetleri’nde gerçekleştirilen müzikli gösteride rol alan kadınların sahneye çıkması, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın talebiyle engellenmişti.

Başta sanatçılar olmak üzere pek çok kişi bu cinsiyetçi uygulamayı eleştirirken, İsmail Kahraman’dan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Hürriyet’ten Özgür Altuncu’nun haberine göre kadınların sahneye çıkarılmadığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kahraman şunları ifade etti:

“Söyleyenler içinde 16 tane hanım var. Toplam 13 erkek var. 29 kişi salondalar. 9 tane askerimiz orada. Muhteşem bir program. Arkasından şehitlik ruhuna sahip olmayan, tarih duygusuna sahip olmayan, Çanakkale’nin manasını bilmeyenler, ‘Meclis Başkanı ne yaptı biliyor musunuz?’ Ne yaptı? ‘Kadınları koymadı.’ Nasıl koymaz!? O hanımlar ne!? O sahnede… Sahne yok ki . Sahnede üç tane koltuk var. Orası sahne değil, tiyatro eseri değil. Sadece türkünün söylendiği bir hadise. Devlet Tiyatroları’ndan istediğimiz de bu.”

‘Ufak şeyleri polemik haline getirmek yanlış’

Müthiş bir faaliyet yapıldığını ancak kimsenin bundan bahsetmediğini dile getiren Kahraman, sanata değer verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Sanatkâr olsa insanlarımız böyle hadsizlik ve kabalığa gitmezler” dedi.

‘Ufak konuların mevzu haline getirilmemesi gerektiğini’ savunan Kahraman, “Sanata değer veren bir insanın Nene Hatun’ların, hanımların gerektiği yerde bulunması gerektiğine, gereken saygının gösterilmesine inanıyorsa, böyle ufak şeyleri, polemik mevzusu haline getirmek yanlış” diye konuştu.

Eleştirilere yanıt: ‘Zavallılar’

Kadınların sahnede olmamasını eleştirenlere ‘zavallılar’ şeklinde hitap eden Kahraman devamla şunları söyledi:

TV’de, gazetede okuduğum zaman kızmıyorum. Neden kızmıyorum? Acıdığımız için. Zavallılar, inşallah düzelirler. Bir bütünüz biz. Etle tırnağız. İşte ‘Şu gazeteyi okudun mu’?… Ben yürürüm, ileri, daha ilerilere. Kalkınacağız, birbirimize girmeyeceğiz. İlle bir 15 Temmuz olacak da mı kendimize geleceğiz? Beraber olacağız.