Ana SayfaGüncelKatalan ressam Joan Miró’nun eserleri yeniden İstanbul’da

Katalan ressam Joan Miró’nun eserleri yeniden İstanbul’da

HABER MERKEZİ- Yirminci yüzyılın en önemli sürrealist ressamlardan Joan Miró’nun eserleri 4 yıl aradan sonra Mayıs ayında İstanbul’da olacak. Miró’nun yakın arkadaşı ressam Pablo Picasso’nun da 20 eseri sergide yer alacak.

Dünyaca ünlü Katalan sanatçı Joan Miró’nun 300’ü aşkın orijinal eseri Mayıs ayında İstanbul’da.

Serginin küratörlüğünü sanat tarihçisi Jean Christophe Hubert’in üstleniyor.

“Kelimelerin şiirleri, notaların müziği şekillendirmesi gibi ben de renklerle resmi şekillendiriyorum” diyen Miró’nun sulu boyalar, baskı resimler, çizimler, kolajlar, mektuplar ve seramikten oluşan litografi ve gravür ağırlıklı en büyük grafik sanatı koleksiyonu da sergilenecek.

Pablo Picasso ve Joan Miro

Sadece resmin değil insan zihninin de özgürleşmesine yardımcı olan, özgürlük peşinde böylesine çeşitli, renkli, hareketli, sembollerle yüklü ve fantastik eserler üreten Miró’nun sergisi sürrealizm, çocukluğun rolü, özgürlük, renkler, sanatçının eli, sadelik ve İspanya gibi birçok tema çevresinde kurgulanıyor.

Belirlenen 40 eser çocukların sanata olan ilgisini arttırma misyonuyla çocukların göz hizasında olacak şekilde sergilenecek.

Aynı zamanda Jean Christophe Hubert’in özel çabasıyla Miró’nun yakın arkadaşı ressam Pablo Picasso’nun 20 eseri de sergide yer alacak.

Miro’nun ilk kez tümüyle bir arada sergilenecek olan eserleri Mayıs ayından itibaren UNIQ Expo’da ziyaret edilebilecek.

Previous post
Yüksekdağ'a "seçim yasaklarına muhalefet"ten 6 ay hapis cezası
Next post
Murat Çelikkan'a ‘Sivil Haklar Savunucusu’ ödülü verildi