Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Özel’i hedef alan Erdoğan’a yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan Özel’i hedef alan Erdoğan’a yanıt

HABER MERKEZİ – “Haziran ayı diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Başkanvekili Özgür Özel için “Ben aşağıda olsaydım ağzının payını verirdim” diyen AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi: ”Recep Bey senin layık olduğun yer yukarısı değil ki zaten, aşağı geleceksin sen.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Haziran ayı diktatörleri yolcu edip demokrasiyi getireceğimiz aydır” dedi, partisinin Grup Başkanvekili Özgür Özel’i hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

CHP lideri, Özel için “Aşağıda olsam ağzının payını verirdim” diyen Erdoğan’a şöyle seslendi:

“20 Temmuz’da sivil darbe yapmanın kötü olduğunu söyledim, kızdılar. Neden söyledin diyorlar? Söylemeyim mi? Ben görevimi yerine getirmiş olmam. 15 Temmuz’a nasıl karşı çıktıysak, 20 Temmuz’a da karşı çıkacağız. Bu seçimler kişisel koltuk arayışı seçimleri değildir. Bu seçimler söz konusu vatansa gerisi teferruattır seçimidir.

Meclis’teki 23 Nisan oturumunda yukarda oturan Bay Recep büyük alınganlık göstermiş, Özgür Özel’in sözlerine tepki göstermiş. Recep Bey senin layık olduğun yer yukarısı değil ki zaten, aşağı geleceksin sen.”

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin doğrudan seçime katılabilmesi için 15 CHP’li milletvekilin istifa edip İYİ Parti’ye katılması kararına da değindi.

“Ezber bozduk” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Biz ezber bozduk. 15 vekilimiz İYİ Parti’ye geçti. Kümeste yakalanan tilki gibi hepsi saldırmaya başladı. Ben senin kumpasını bozacağım arkadaş, sen beni tanımıyorsun? Sen kumpas yapacaksın, ben gözlerimi kapatacağım. Yemezler arkadaş, yemezler. Ayarları bozuldu, her türlü hakareti yapıyorlar. Benim gibi düşünmeyenle oturup çay kahve içebilmeliyim. İstedikleri gibi saldırsınlar, yemezler. Bu kararı neden aldık? Tarihsel süreçteki CHP’nin rolünü o zat öğrensin diye anlatıyorum. Kimse siyasi yasaklı olmasın. Beyefendi unutmuş herhalde. Ben muhtar olamazdım diyordu, sana o yolu kim açtı. CHP açtı, seni sevdi için değil, demokrasi için açtı.”

Kılıçdaroğlu, son olarak tüm partilere şöyle seslendi: “Bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum: Türkiye’nin aydınlığa çıkması için her türlü özveriye hazırız. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir Türkiye istiyoruz.”

Meclis’te ne oldu?

Meclis’te 23 Nisan’a özel oturumda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum. Bu meclisin yetkilerini birileri el kaldırarak bir insana veremez” sözlerine AKP tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasına atıfta bulunarak “Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır” dedi.

Elitaş’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel de tartışmaya dahil olarak, “Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar geliyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz Tüneli’ne saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz Tüneli’nde geçirmiştir” diye konuştu.

Özel’e sert karşılık veren Başbakan Yıldırım ise, “O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, Başbakan, uçaklara bu alçakları vurun demiştir” ifadesini kullandı.

Yaşanan tartışma için “Tek kelime ile rezalet” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli ile birlikte salonu terk etti.

Erdoğan’ın oturumu terk etmesi İYİ Parti Milletvekili Okutan’ın kürsüye gelmesinden hemen önce gerçekleşti.