Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’nun “20 Temmuz OHAL darbesini reddediyorum” sözlerine AKP’den tepki

Kılıçdaroğlu’nun “20 Temmuz OHAL darbesini reddediyorum” sözlerine AKP’den tepki

HABER MERKEZİ – Meclis’te konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum. Bu meclisin yetkilerini birileri el kaldırarak bir insana veremez” sözlerine AKP tepki gösterdi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasına atıfta bulunarak “Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır” dedi. Yaşanan tartışma için “Tek kelime ile rezalet” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli ile birlikte salonu terk etti. Erdoğan’ın oturumu terk etmesi İYİ Parti Milletvekili Okutan’ın kürsüye gelmesinden hemen önce gerçekleşti.

Meclis’te 23 Nisan’a özel AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir oturum gerçekleştirildi.

İYİ Parti’nin de grup olarak ilk kez katıldığı Genel Kurul oturumunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “24 Haziran’da yapacağımız seçimle sevdiklerimize bırakacağımız en güzel miras, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı FETÖ’ye karşı topyekün direnmektir” dedi.

20 Temmuz’da ilan edilen Olağanüstü Hal’i (OHAL) ‘darbe’ olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Darbecilerin başarısız kalması nedeniyle kahraman sıfatını hak eden milletvekili arkadaşlarımızın bir kısmı 20 Temmuz OHAL darbesi ile milletimizin egemenlik haklarını ve TBMM’nin temel yetkilerini devretmişlerdir. Hep birlikte çocuklarımıza mirasın yanına sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma mirası vardır. Biz bu mirasın bir parçası olmadık. 20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyoruz. Bu Meclis’in yetkilerini birileri el kaldırarak başkasına devredemez. Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma mirası son derece yanlıştır. Sizler yetkilerinizi başkalarına devredebilirsiniz ama bu Meclis’in yetkisini kimse devredemez.Biz bu rejime sonuna kadar karşı çıktık.”

‘Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğu’

Kılıçdaroğlu’nun ’20 Temmuz darbesi’ sözlerine AKP sıralarından tepki geldi.

Sözünün sık sık kesilmesi ve ‘Yuh’ seslerinin gelmesi üzerine Kılıçdaroğlu, AKP sıralarında bulunan bir kadın milletvekiline, “Hanımefendi, oradan niye bağırıyorsunuz? Biz mahallede değiliz. Dedikodu yapacaksanız çıkın dışarıda konuşun” diyerek tepki gösterdi.

‘Sataşma var’ diyerek kürsüye gelen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasına gönderme yaparak, “Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu buraya yansıtmıştır” dedi.

Elitaş’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel de darbe girişimi gecesi “Meclis’te hep beraber direndiklerini” belirterek, “Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar geliyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz Tüneli’ne saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz Tüneli’nde geçirmiştir” dedi.

Özel’in ardından Başbakan Binali Yıldırım, kendisi hakkında söylenenlere yanıt vermek için söz aldı. Yıldırım, “O gecenin gerçeği şudur. O gece, tanklar senin genel başkanına yol verirken, Başbakan, uçaklara bu alçakları vurun demiştir” ifadesini kullandı.

Meclis’i terk eden Erdoğan: Rezalet

CHP’li Özgür Özel ile Başbakan Binali Yıldırım arasındaki karşılıklı açıklamalar ile devam eden oturumda, HDP adına Eş Genel Başkan Pervin Buldan ve dün CHP’den 15 milletvekilinin geçmesiyle Meclis’te grup kuran İYİ Parti adına ise Isparta Milletvekili Nuri Okutan söz aldı.


Meclis’te ‘Kürt illeri’ demek de yasak: Türkiye’yi böldürtmeyiz, yok böyle bir yer


Son konuşmacı olan Okutan kürsüye gelmeden hemen önce ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis Genel Kurulu’nu terk etti.

Erdoğan, Genel Kurul’dan çıkarken yaptığı açıklamada, oturumda yaşanan tartışmaya tepki gösterdi, “Yaşananlar tek kelime ile rezalet” dedi.

Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli’nin salonu terk etmesine Kılıçdaroğlu, “Meclis’i terk etmeleri demokrasi ayıbı, başarıyı içlerine sindiremiyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

İYİ Parti’den Erdoğan’a tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin milletvekili Okutan’ın konuşmasını dinlemeden Genel Kurul’dan ayrılmasını eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Akşener, “İYİ Partili milletvekilinin yapacağı konuşmayı beklemeden genel kurulu terk eden Sayın Cumhurbaşkanından asgari demokratik olgunluğu göstermesini beklerdim. Ama dur, 24 Haziran’da bu millet de seni terk edecek” dedi.




Önceki Haber
Meclis’te ‘Kürt illeri’ demek de yasak: Türkiye’yi böldürtmeyiz, yok böyle bir yer
Sonraki Haber
Cumhuriyet Davası | Karar duruşması yarın başlıyor