Ana SayfaGüncelKışanak: Özgürlükçü Demokrasi dışarıdaki sesimiz, kamuoyunun vicdanı oldu

Kışanak: Özgürlükçü Demokrasi dışarıdaki sesimiz, kamuoyunun vicdanı oldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, tutuklu bulunduğu cezaevinden gönderdiği mektupta, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ne kayyum atanmasını ‘halkın haber alma hakkına saldırı’ olarak değerlendirdi. Kışanak, “Özgürlükçü Demokrasi gazetesi her zaman cezaevlerinin sesi oldu” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden gönderdiği mektup ile Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve gazetenin basıldığı Gün Matbaacılık’a kayyum atanmasına ve çalışanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi.

JinNews’te yer alan habere göre Kışanak mektubunda, “Gerçekler karanlıkta kalmayacak” sloganıyla yola çıkan özgür basın geleneğinin bir kez daha müdahalenin hedefi olduğunu kaydetti.

Gazeteye yönelik bu uygulamanın ‘haber alma hakkına saldırı’ olduğunu belirten Kışanak, “Demokrasi gazetesine ve Gün Matbaa’ya kayyım atanmasını kınıyor bir an önce yeniden okuyucuları ile buluşmasını temenni ediyorum. Basın özgürlüğü, gazetecilerin gerçekleri kamuoyuna ulaştırma özgürlüğünden daha çok kamuoyunun doğru haber alma hakkıdır” ifadelerine yer verdi.

‘Dışarıdaki sesimiz, kamuoyunun vicdanı’

Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin cezaevindeki tutuklular için ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Kışanak, devamla şunları aktardı:

“Farklı mecralardan doğru habere ulaşma imkanı olmayan biz tutsaklar için durum daha da vahimdir. Özgürlükçü Demokrasi gazetesi her zaman cezaevlerinin sesi oldu. Dışarıdaki sesimiz kulağımız kamuoyunun vicdanı oldu. Dört gözle gazetemizin yeniden yayın hayatına başlamasını bekleyeceğiz. Umarım çok beklemek zorunda kalmayız.”

Previous post
Britanyalı parlamenter Rojava izlenimini yazdı: Doğrudan demokrasi sahada inşa ediliyor
Next post
Ermenistan'da on binlerin katıldığı protestoların ardından Sarkisyan istifasını verdi