Ana SayfaGüncelKonu AKP’nin gündeminde: Külünk’e göre ‘gençleri bekleyen yeni tehlike deizm’

Konu AKP’nin gündeminde: Külünk’e göre ‘gençleri bekleyen yeni tehlike deizm’

HABER MERKEZİ – İmam Hatip öğrencileri dahil gençlerin son dönemde ‘deizm‘e yöneldiği yönündeki tartışmaya dahil olan AKP Milletvekili Metin Külünk, “Tedbir almazsak bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike; Kur’an’sız İslam, peygambersiz Kur’an, daha ötesini söylüyorum, Allah’ın yeryüzünde hiçbir şeye karışmayacaklarını iddia ettikleri deizm” dedi.

İmam Hatip öğrencilerinin “kendilerine anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar neticesinde deizme kaydığı” yönündeki gözlemler AKP’nin gündeminde.

Tanrı tanımaz olmayan ancak dinleri reddeden bir dünya görüşünü ifade eden deizmi gündemine alan isim ise AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk.

Konuya dair Kayseri’de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırşehir Şube Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Büyük Türkiye İdeali’ konulu konferansta konuşan AKP’li vekil, “Eğer tedbir almazsak bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike; Kur’an’sız İslam, Peygambersiz Kur’an daha ötesini söylüyorum, Allah’ın yer yüzünde hiçbir şeye karışmayacaklarını iddia ettikleri deizm” dedi ve şöyle devam etti:

“FETÖ belasını savdık; ama Türkiye kendi başına bırakılmayacak. Şimdi Allah’ın varlığını kabul eden, ama Kur’an hükümlerinin Allah’ın yer yüzüne karışamayacağını iddia eden, her noktaya sirayet edecek yeni tehlikenin farkında olun. Bu tehlikeyi fark etmezsek 10 yıl sonra çok değil, 15 yıl sonra bambaşka tehlikeyle karşı karşıya geleceğiz.”

Ne olmuştu?

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dini vakıflarla birlikte ‘Gençlik ve İnanç’ konulu bir çalıştay düzenlemiş, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İmam Hatip Lisesi (İHL) Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı çalıştayda öğretmenler İmam Hatip öğrencilerinin ‘deizme kaydığını’ dile getirmişti.

Çalıştayda “öğrencilerin anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı, din dersi öğretmeninin öğrencisine uygun rol model olamadığı, çocukların sorularının ya yanıtsız kaldığı ya da bastırıldığı, MEB’in ders materyallerinin çocuklar değil yetişkinlere uygun ve yetersiz olduğu” sonucu paylaşılmıştı.


Öğretmenlerinin gözlemleri: İmam Hatip öğrencileri deizme kayıyor




Önceki Haber
Eski Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'ye 16 suçtan 24 yıl hapis
Sonraki Haber
Sezgin Tanrıkulu hastaneye kaldırıldı