Ana SayfaGüncelManisa Davası: 6 kişinin tutukluluğuna devam, 2 kişiye tahliye

Manisa Davası: 6 kişinin tutukluluğuna devam, 2 kişiye tahliye

HABER MERKEZİ – 138 HDP üye ve yöneticisinin yargılandığı Manisa Davası’nda ikinci grubun görülen duruşmasında 2 kişi tahliye edilirken, 6 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticisi 138 kişinin yargılandığı Manisa Davası’nın 3 ayrı dosyaya ayrılmasının ardından 8’i tutuklu 30 kişinin olduğu ikinci grubun ikinci duruşması görüldü.

Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu 6 kişi ile birlikte tutuksuz 21 kişi katıldı.

Duruşmada tutuklu ve tutuksuz HDP’lilerin avukatları da hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşmaya geçildi.

MA’nın haberine göre, mahkeme başkanı dosyayla ilgili “Bu dosya baştan bu şekilde açılmaması gereken bir davaydı. İade etme şansımız olmadı. Böyle ayrılması uygun görüldü” dedi. Ardından önceki duruşmada Kürtçe savunma talebi reddedildiği için savunma yapamayan tutuklu Fadile Göktürk’ün savunmasına geçildi.

Fadile Göktürk, Türkçe savunma yapmayacağını belirterek, Kürtçe savunmada ısrarcı olduğunu belirtti.

Ardından savcılık makamı mütalaasını açıkladı. Savcı, Fadile Göktürk’ün tutukluluk süresi ve üzerine atılı suçun vasfının değişmesi ihtimali olduğu gerekçesi ile adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini istedi.

Savcı, diğer 7 kişinin tutukluluk halinin devamını isterken, talebine dair gerekçe belirtmedi.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanıklar ve avukatları, 30 ayı aşkın tutukluluk halleri olduğunu hatırlatarak, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise, Fadile Göktürk ve Kerem Taylan’ın tutukluluk süreleri ve suç vasfının değişmesi ihtimaliyle adli kontrol şartı ile tahliyesine, Ahmet Ertaş, Sulhaddin Dağlı, Seher Nergiz, İzzettin Turan, Murat Biçici ve Aydın Oruç’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 22 Haziran’a ertelendi.