Ana SayfaKültür-SanatMekan ve hafıza: İçimizde kaç farklı hayaleti barındırıyoruz?

Mekan ve hafıza: İçimizde kaç farklı hayaleti barındırıyoruz?

HABER MERKEZİ – Arnavutköy’ün geçmişi, tahribatı, yok oluşu, yeniden doğuşu ve sakladıkları üzerinden bir kurguyu takip eden “Hayaletler” sergisi 4 – 20 Mayıs tarihleri arasında Arnavutköy ANY’de. Sergi, Derrida’nın “hauntology” kavramından yola çıkarak “Hayaletler” teması üzerinden 14 sanatçının eserlerini izleyiciyle buluşturuyor.

Derrida’nın “felaket” ve “hafızaya” işaret eden ve orada-olmayana bakma amacı taşıyan, ontoloji yerine ikame ettiği “hauntology” kavramından yola çıkarak hazırlanan “Hayaletler” sergisi, 4 – 20 Mayıs tarihleri arasında Arnavutköy’de.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Red Bull Art Around kapsamındaki sergi, 14 sanatçının eserleri aracılığıyla izleyiciyi Arnavutköy’ün geçmişi ve geleceğiyle buluşturmayı amaçlıyor.

Geçmişe dair bitmeyen bir nostalji duygusunu hiçbir zaman gerçekleşmemiş bir gelecek tahayyülüyle bir araya getiren sergi, bir zamanlar düşlenmiş fakat kolektif hafızamızdan bir şekilde kayıp gitmiş hayallerden hareket ediyor ve soruyor: “İçimizde kaç farklı hayaleti barındırıyoruz?”

“Hayaletler” sergisi zaman ve mekân bağlamında Arnavutköy’ü merkezine alarak semtin geçmişi, tahribatı, yok oluşu, yeniden doğuşu ve sakladıkları üzerinden bir kurguyu takip ediyor.

14 farklı sanatçının semtin farklı noktaları için özel kurgulanmış eserleri dışında, sanatçı ve küratörlerle sohbet buluşmaları ile gece yürüyüşleri ve video gösterimleri de sergi kapsamında yer alıyor.


Sanatçıların sergideki çalışmalarına dair detaylı bilgilere BURADAN bakabilirsiniz.


SANATÇILAR: Ali Emir Tapan, Bahar Yürükoğlu, Begüm Yamanlar, Canavar, Can Büyükberber, Ceylan Göksel, Eda Aslan, Guido Casaretto, Ilgın Seymen, Pınar Marul, Pınar Yoldaş, Sabo, Uğur Engin Deniz, Zeynep Kaynar

KÜRATÖRLER: Collective Çukurcuma (Naz Cuguoğlu, Mine Kaplangı, Serhat Cacekli)

MEKAN-ADRES: ANY, Arnavutköy /  Arnavutköy Mahallesi, Bebek Arnavutköy Cd No:71

Ayrıca bkz: https://www.facebook.com/events/1830590413913256/

Previous post
1 Mayıs öncesi operasyon furyası sürüyor: Çok sayıda kişi gözaltında
Next post
Gazeteci Mehmet Sıddık Damar gözaltına alındı