Ana SayfaGüncelMiraz bebeğin annesinden Deran bebeğin annesi Ayşe Öğretmen’e mektup

Miraz bebeğin annesinden Deran bebeğin annesi Ayşe Öğretmen’e mektup

HABER MERKEZİ – Gebze Cezaevi’nde tutuklu bulunan Miraz bebeğin annesi Gülüstan Diken Akbaba, Ayşe Öğretmen’in altı aylık bebeğiyle cezaevine girmesine kaleme aldığı mektupla tepki gösterdi.

Gebze Cezaevi’nde tutuklu bulunan Miraz bebeğin annesi Gülüstan Diken Akbaba, Ayşe Öğretmen’in altı aylık bebeğiyle cezaevine girmesine tepki gösterdi.

Bir mektup kaleme alan Diken-Akbaba, “Deran Bebek böylesi güzel bahar günlerinde, bahara inat bir kararla annesinin kucağımda girdi, cezaevine. Şimdi o da cezaevinde annesiyle birlikte kalan 704 çocuktan/bebekten biri” dedi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre Miraz bebeğin annesi Diken-Akbaba’nın Deran bebek için kaleme aldığı mektup şöyle:


704 Deran Bebek

Deran Bebek böylesi güzel bahar günlerinde, bahara inat bir kararla annesinin kucağımda girdi, cezaevine. Şimdi o da cezaevinde annesiyle birlikte kalan 704 çocuktan/bebekten biri.
Böylesi bir karara hüküm vererek bebeklerimizden bile akıl almaz bir ödleklikle korktuklarını bir kez daha tescillediler. Çünkü o bebekler ‘Çocuklar ölmesin, özgür günlere, yarınlara büyüsün’ diyen kadınların yarınları… Elbette korkmalılar ve korkmakta haklılar.
Toprağı görmemize yaklaşık iki yıl var. Bulunduğumuz Gebze Cezaevi’nde saksıda çiçek yetiştiriyormuş arkadaşlarımız. OHAL’le birlikte toprağı, tası, saksıları sürmüşler cezaevinden. Miraz’ı toprağın içinde oynarken, çiçekleri toplarken göremediğim günlere ‘ah’ çekiyorum. Birlikte toprak sefası çekeceğimiz günlerin başlangıcı, o güne daha var.
Cezaevinde daha sade, basit hayaller kurmayı da başarıyor insan. Miraz’ı çamura bulanmış, eli, yüzü, gözü toprak içinde, yüzünce muzip bir zafer ifadesiyle hayal ediyorum.
Miraz büyüyor, Miraz hep büyüyor… Anne ve babasının ortak gözleminden çok daha başka bir yerde, başka âlemlerden birinde…
Evet, başka âlemlerdir cezaevleri…

Ne olmuştu?

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı.

O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmen’e verilen ceza yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelenmişti.

1 yıl 3 aylık hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik, 6 aylık bebeğiyle birlikte 20 Nisan’da cezaevine girmişti.

Ayşe Çelik ne demişti?

9 Ocak 2016 tarihinde Beyaz Show programına bağlanan Ayşe Çelik, şunları söylemişti:

“Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka…”

Previous post
Af Örgütü'nden geri gönderilen Afganlarla ilgili rapor: Türkiye'nin yaptığı acımasızlık
Next post
Ermenistan'da protestolar sürüyor: "Bu, bir devrimin başlangıcı" | ÖZEL