Ana SayfaGüncelMuzaffer Kandemir’in kardeşine 1 yıl hapis cezası: Kardeşinin fotoğrafını paylaşmak ‘suç unsuru’

Muzaffer Kandemir’in kardeşine 1 yıl hapis cezası: Kardeşinin fotoğrafını paylaşmak ‘suç unsuru’

HABER MERKEZİ – Rakka’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Muzaffer Kandemir’in kardeşi Mustafa Kandemir’e kardeşinin fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla düzenlenen operasyonda IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Muzaffer Kandemir’in kardeşi Mustafa Kandemir hakkında Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek dava açıldı.

Sinop Cumhuriyet Savcılığı tarafından Mustafa Kandemir hakkında kardeşinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığı ve cenazesinin doğduğu topraklara getirilmesini istediği paylaşımlarda bulunduğu için açılan davada karar çıktı.

Umut gazetesinde yer alan habere göre Sinop Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, savcı mütalaası yeterli görüldü ve Kandemir hakkında 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme cezada herhangi bir indirim ve erteleme de uygulamadı.

Cenazesinin Türkiye’ye getirilmesine izin verilmemişti

Muzaffer Kandemir 7 Ocak 2017’de Rakka’da yaşamını yitirmiş ve cenazesi defnedilmek üzere memleketi Sinop’a götürülmek istenmişti.

Ancak cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için yapılan tüm girişimler başarısız olmuş ve Kandemir Rojava’da defnedilmişti.