Ana SayfaGüncelNevşehir’de akademisyen ve yüksek lisans öğrencisi yaşamını yitirmiş halde bulundu

Nevşehir’de akademisyen ve yüksek lisans öğrencisi yaşamını yitirmiş halde bulundu

HABER MERKEZİ – Nevşehir’de öğretim görevlisi Doç. Dr. Sadettin Baştürk ve yüksek lisans öğrencisi Kübra Yılmaz, boş bir arazide yaşamını yitirmiş halde bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Sadettin Baştürk ve aynı üniversitede yüksek lisans öğrencisi Kübra Yılmaz, dün gece Nevşehir merkeze bağlı Çardak köyünde hayatını kaybetmiş halde bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden bir açıklama geldi.

Üniversite yönetimi olayın “kurumsal kimliklerine zarar vermemesi gerektiğini” belirtti ve olayla ilgili bir idari soruşturma başlatttı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünce yaşanan elim olay üzerine idari soruşturma başlatılmıştır.

“11 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden üniversitemiz mensupları S.B. ve K.Y.’nin vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir.

“Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, vefat edenlerin aileleri başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz.”