Ana SayfaGüncelODTÜ’de Marx’ın 200. yaşına özel sergi: “Gövde Toprakta Düşünce Ayakta”

ODTÜ’de Marx’ın 200. yaşına özel sergi: “Gövde Toprakta Düşünce Ayakta”

HABER MERKEZİ – ODTÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu, Karl Marx’ın 200. yaşı onuruna “Gövde Toprakta Düşünce Ayakta” isimli bir heykel sergisi düzenliyor.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyalist Düşünce Topluluğu’nun (SDT), Marksizmin kurucusu Karl Marx’ın 200. yaşı onuruna bir heykel sergisi düzenliyor.

“Gövde Toprakta Düşünce Ayakta” isimli sergi, 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde ziyaret edilebilecek sergi, heykeltraş Uygur Orhan’ın da katılımıyla kolektif bir şekilde hazırlandı.

‘Her şey hayalle başladı’

Evrensel’de yer alana habere göre serginin ortaya çıkış sürecinde rol alan SDT üyesi Eren Orhan, süreci şöyle anlattı:

“Her şey hayalle başladı. ODTÜ’nün devrimci tarihinin somut bir parçası olmanın beslediği bir hayaldi bu. Geçtiğimiz yaz düşledik ilk defa bu günü. ODTÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu olarak, üniversiteyi üniversite yapan, bilimi devrimci toplumsal bir belirleyene dönüştüren bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marx neden görsel bir zenginlik olarak ODTÜ’de yok dedik ve bu heykelin kolektif bir biçimde inşa sürecine başladık. Hayali tamamlayan tek şeyin emek olduğu bilinciyle çok sıkı çalıştık. Türlü siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen şimdi ‘hayalete’ sanatsal olarak vücut buldurmanın verdiği heyecanla sergimizi açıyoruz. Kalbi eşit ve özgür bir dünya için çarpan herkes katılmalıdır bu sergiye.”

Previous post
24 Haziran'a 56 gün kala kim ne diyor?
Next post
Erdoğan'dan Arınç'a: Yanlışları düzeltelim, seçim mitinglerine de birlikte gidelim