Ana SayfaGüncelÖğrenciler ‘bölünme’ye karşı eylemde: ‘Fakülteme dokunma’

Öğrenciler ‘bölünme’ye karşı eylemde: ‘Fakülteme dokunma’

HABER MERKEZİ – İstanbul Üniversitesi öğrencileri üniversitelerin bölünmesini öngören yasa tasırısını protesto etti.  Öğrenciler, “Üniversitenin gerçek sahipleri fakültelerine sahip çıkacak” dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri kendi üniversitelerinin de aralarında olduğu 13 üniversitenin bölünerek yirmi üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısını Beyazıt Kampüsü ana kapısı önünde düzenledikleri oturma eylemiyle protesto etti.

“Üniversiteler bölünmez öğrenciler boyun eğmez” pankartı açan öğrenciler, “Bölünürsek ölürüz biz” ve “161 yıllık çınar köklerinden sökülemez” dövizlerini taşıdı ve “Susma haykır bölünmeye hayır”,  “Fakülteme dokunma dokundurtma” sloganlarını attı.

Eylemde konuşan İÜ İletişim Fakültesi öğrencisi Berkay Çolak, “Kimse kusura bakmasın İÜ sahipsiz değil. Üniversitenin gerçek sahipleri olan bizler fakültelerimize sahip çıkacağız” dedi.

İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Hülya Çalışkan da, İÜ’nün fakülteleri, öğretim üyeleri ve mezunlarıyla bir bütün olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Temeli 1453’e dayanan bu köklü kurumun önemli bir parçası olan Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin İÜ’den koparılması tarihsel bir hata olacaktır. Ülkemizin nitelikli öğretmen ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan fakültemizin İÜ’den koparılması, mezunlarının geçmişlerinin silinmesi anlamına geleceği gibi fakülteye yüksek puanlarla kazanarak yerleştirilmiş olan öğrencilerimizin ve tüm eğitim camiasının ağır kaybı anlamına gelecektir. İÜ’yü de kapsayan, üniversitelerin bölünmesi yönündeki kanun tasarısı geri çekilerek iptal edilmelidir.”

Eylem, öğrencilerin seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Previous post
‘Biri bize bu görüntüleri anlatsın’: CHP’li Tanal jardarmaların karıştığı şiddet olayının videosunu paylaştı
Next post
ABD Savunma Bakanı: Şimdilik Suriye'den çekilmiyoruz