Ana SayfaGüncel‘Operasyonu doğru buluyoruz’ demişti: Erdoğan’dan Suriye’ye harekât eleştirisi

‘Operasyonu doğru buluyoruz’ demişti: Erdoğan’dan Suriye’ye harekât eleştirisi

HABER MERKEZİ – ABD, Britanya ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik hava saldırılarının akabinde ‘Operasyonu doğru buluyoruz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamalarda saldırıyı gerçekleştiren ülkeleri isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, “Batı iç sorunlarını perdelemek için bu işe benzin döküyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejiminin Doğu Guta’nın Duma bölgesinde kimyasal saldırı düzenlediği iddialarının ardından ABD’nin Fransa ve Britanya ile birlikte Suriye’ye hava saldırısı düzenlemesine olumlu görüş bildirmişti.

Erdoğan, saldırının olduğu Cumartesi günü partisinin Fatih İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada “Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu” demişti.

‘Batı iç sorunlarını perdelemek için bu işe benzin döküyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamalarda ise saldırıları gerçekleştiren ülkelerin isimlerini telafuz etmeden “Batı iç sorunlarını perdelemek için bu işe benzin döküyor” diye konuştu.

İstanbul’da düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, kimyasal saldırı iddiaları sonrası Suriye’ye gerçekleştirilen ABD öncülüğündeki saldırılara ilişkin şunları söyledi:

“Birçok Batı ülkesi kendi iç sorunlarını perdelemek için adeta bu işe benzin döküyor. Çok temizler ya. Ahlaksızlığın daniskası onlarda. Katliamların daniskasını onlar yaptılar.”

Erdoğan, ülke ismi telafuz etmeden dile getirdiği eleştiride şunları kaydetti:

“Biz kendi aramızdaki meseleleri, çıkan bütün bu çatışmaları Müslümanlar olarak kendimiz çözmüyoruz, burası sıkıntı. İslam’ın dışındakiler bunu çözüyor. Onlara kaldığı zaman da işte varil bombaları yağmaya başlıyor. Adını da koyuyorlar. Bunun adı zaman zaman kimyasal silah oluyor zaman zaman konvansiyonel silahlar oluyor. Adı koymak kolay. Neymiş, geçmişte bir anlaşma yapılmış. Kimyasal silahlara karşı uluslararası kuruluşlar tavır koymalıymış. Neticesi ölüm olduktan sonra sebebi hangi silah olursa olsun bu suçtur. Bakın buna buradan yanaşmıyorlar. Şuanda kimyasal silahlarla Ortadoğu’da bin kişi ölmüşse; ama konvansiyonel silahlarla yüz binler öldürüldü. Hiç bunu konuşmuyorlar.”

‘Cezayir’de 5 milyon insanı katlettiniz, şimdi bana akıl veriyorsunuz’

Erdoğan, Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde isim vermeden Fransa’ya yüklenerek, “Siz Cezayir’de 5 milyon insanı katletmediniz mi? Önce bunun hesabını verin. 5 milyon insanı katlettiniz, şimdi kalkıyorsun Suriye ile ilgili bana akıl veriyorsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Geçen birine söyledim telefonda. Siz Cezayir’de 5 milyon insanı katletmediniz mi? Önce bunun hesabını verin. 5 milyon insanı katlettiniz, şimdi kalkıyorsun Suriye ile ilgili bana akıl veriyorsun. Libya’da, Ruanda’da yaptınız. Bunun hesabını verdiniz mi? Hayır vermediler, vermeyecekler de. Bir diğer bakıyorsun başka ülkede. Eğer Müslüman olursa bu, Müslümana kestikleri fatura çok ağır. Batı dünyası İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini, kendi hayat biçimini tahkim etmek istiyor. Modern insanın buhranlarına cevap verebilecek yegane din olan İslam, proje mahsulü teröristler üzerinden yaftalanmaya, lekelenmeye çalışılıyor. İşte bunlar son dönemlerin proje terör örgütleridir. Bunlarla bunu yürütüyorlar.”


Macron ‘Ankara’nın memnuniyeti’nden memnun: Türkler ve Rusları ayırmayı başardık

Previous post
Konut fiyatları ve kiralar Mart'ta arttı
Next post
AB: Türkiye'nin Afrin'e askeri harekatı, insani durumu daha zor hale getirdi