Ana SayfaGüncelÖzgürlükçü Demokrasi’den dört gazeteci daha tutuklandı

Özgürlükçü Demokrasi’den dört gazeteci daha tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin çalışanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan gazetecilerden Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu, Hicran Urun ve Pınar Tarlak da tutuklandı.

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ve gazetenin basıldığı Gün Matbaacılık’a kayyum atanmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında 4 Nisan’da gözaltına alınan gazetenin 7 editör ve çalışanı Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Gazetecilerin ifadelerini almayan savcı, gazetenin editörleri Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu ve Hicran Urun ile çalışanları Pınar Tarlak ve Ramazan Sola’yı tutuklama talebiyle 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Savcı, gazetenin çalışanı Nedim Demirkıran ve eski çalışanı Mehmet Beyazit’in ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkemeye çıkarılan isimlerden Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu, Hicran Urun ve Pınar Tarlak “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanırken, diğer üç isim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

22 kişi tutuklanmıştı

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Öte yandan 28 Mart’ta yapılan operasyonla gözaltına alınan Gün Matbaacılık’ın 20 çalışanı da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Previous post
Dolar, euro ve sterlinden yeni rekorlar
Next post
FT'den 'liradaki değer kaybı' analizi: Erdoğan korkuyu körükledi