Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖzsavunmaya beraat: Kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan kayınpederini öldüren kadın beraat etti

Özsavunmaya beraat: Kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan kayınpederini öldüren kadın beraat etti

HABER MERKEZİ – Kendisini sistematik cinsel saldırıya maruz bırakan kayınpederini öldürdüğü için yargılanan Esma Y., beraat etti.

İstanbul’da Esma Y. isimli kadın, sistematik cinsel saldırıya maruz bırakan kayınpederi Ahmet Y.’yi, 6 Şubat 2017 tarihinde meşru savunma hakkını kullanarak öldürdü.

Gözaltına alınan Esma Y. hakkında “Haksız tahrik altında adam öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Esma Y.’nin tutuksuz olarak yargılandığı davanın karar duruşması İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Esma Y. ile avukatı Aydın Mollaoğlu’nun katıldığı duruşmada savcı Mehmet Veysi Aktaş, sunduğu esas hakkındaki mütalaasında Esma Y’nin “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya karşı savunma yapan avukat Mollaoğlu, Esma Y.’nin uzun süre Ahmet Y. tarafından taciz ve tecavüze uğradığını belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

“Mağdur tarafı temsil eden herhangi bir kimsenin şu an burada olmaması savunmamızın haklılığını ortaya koymaktadır. Eltisi müvekkilin başından geçenlere benzer hadiseler anlattı. Müvekkilin sosyo-kültürel durumunu suistimal ederek yapacağı eylemleri ifşa etmeyeceğini düşünerek yaptı.”

‘Boğazıma bıçak dayadı, çocuğumla tehdit etti’

Esma Y., Ahmet Y.’nin kendisini defalarca çocuğu ile tehdit ettiğini, boğazına bıçak dayadığını bu yüzden de saldırıyı eşine veya başkasına anlatamadığını söyledi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme ardından kararı açıkladı.

Oy çokluğu ile alınan kararda, “Dava konusu olayda maktulün, sanığın ırzına ve vücut bütünlüğüne yönelik cinsel saldırıların, müessir fiillerin ve tehditlerinin sürekli ve haksız olduğu” belirtildi.

Mahkeme Esma Y.’nin beraatine karar verdi.

Previous post
AKP'nin sağlık karnesi: 'En çok kadınlar etkileniyor, en önemli sorun şiddet'
Next post
Doğan Holding, medya grubunun ardından şimdi de D&R’ı sattı