Ana SayfaGüncelPrince’in “Nothing Compares 2 U” versiyonu yayınlandı

Prince’in “Nothing Compares 2 U” versiyonu yayınlandı

HABER MERKEZİ – Prince’in yazdığı, ancak Sinead O’Connor ile özdeşleşen “Nothing Compares 2 U” şarkısının Prince tarafından 1984 yılında söylendiği bir video yayınlandı.

Ünlü sanatçı Prince’ın ölümünün ikinci yıldönümünde, Sinead O’Connor ile özdeşleşen “Nothing Compares 2 U” şarkısı, Prince’ın 1984’te söylediği halinde yayınlandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Prince’in yan proje olarak yürüttüğü The Family grubuna verilen şarkı, 1990’da Sinead O’Connor’ın söylediği haliyle dünya çapında üne kavuşmuştu.

Prince ise daha sonra şarkısının canlı çalınmış bir halini 1993’te çıkarttığı albüme koymuştu.

Sanatçı, 14 Nisan 2016’da Atlanta’da verdiği son konserde de şarkıyı çalmıştı.

Sözlerin hikayesi

Şarkının kaydına şahit olanlardan biri Prince’ın kayıt mühendisi Susan Rogers’tı.

Rogers, bir gün Prince’in elinde not defteriyle stüdyodan ayrıldığını ve bir saat sonra “Nothing Compares 2 U” şarkısının sözleriyle geri döndüğünü söyledi.

Ayrıca Rogers, Prince’in şarkıyı, babası kalp krizinden dolayı hayatını kaybettikten sonra işi birden bırakmak zorunda kalan hizmetçisi Sandy Scipioni için yazdığını düşündüğünü ifade etti:

“Gitmişti ve Prince’in morali gittikçe bozuluyordu. Sürekli ‘Sandy ne zaman geri dönecek?’ diye soruyordu. Şarkı bundan ilham alınarak yazılmış olabilir.”

Susan Rogers, şarkının eşsiz bir eser olmasına rağmen Prince’in fazla kişisel olduğunu düşündüğü için kendisinin piyasaya çıkartmak istemediğini de söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DJ ve yapımcı Avicii hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Down sendromlu bireylerden 'The Wall' uyarlaması