Ana SayfaGüncel‘Rapor yok diye ilaç verilmedi’: Hasta tutuklu yaşamını yitirdi

‘Rapor yok diye ilaç verilmedi’: Hasta tutuklu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Tarsus Cezaevi’nde tutuklu bulunan sistemik lupus eritematozus hastası Halime Gülsu yaşamını yitirdi. Gülsu’nun ağabeyi Zübeyir Gülsu, kardeşine raporları olmadığı için cezaevinde ilaçlarının verilmediğini belirtti.

Mersin’de 20 Şubat’ta darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 67 gündür Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sistemik lupus eritematozus hastası Halime Gülsu’nun yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Gülsu’nun ağabeyi Zübeyir Gülsu, Twitter hesabı üzerinden kardeşiyle ilgili bilgiler aktardı.

Halime Gülsu’nun İngilizce öğretmeni olduğunu ve Gülen cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığını ifade eden ağabey Gülsu, “Sistemik lupus eritematozus (bir çok organı etkileyebilen bir tür otoimmün bozukluğu) hastası olan Halime Gülsu’ya gözaltında tutulduğu 15 gün boyunca raporlu ilaçları verilmemiş. Tutuklanıp Tarsus 3 No’lu Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildiğinde ise doktor raporu, cezaevi yetkilileri tarafından kaybedilmiş” dedi.

Raporları olmadığı için cezaevinde ilaçlarının verilmediğini ve 25 Nisan’da Mersin Şehir Hastanesi romotoloji bölümüne sevk edilmesinin ardından aynı gün tekrar cezaevine gönderildiğini söyleyen ağabey Gülsu, o günden itibaren kardeşinin iki kez komaya girdiğini belirtti.

Tüm mercilere yapılan başvurulara rağmen cevap alınamadığını aktaran ağabey Gülsu, kardeşinin ise dün gece yaşamını yitirdiğini söyledi.




Önceki Haber
Abdullah Gül: Geniş mutabakat oluşmadı, aday değilim
Sonraki Haber
TDK'den cinsiyetçi kelimelerin kaldırılması kararı durduruldu