Ana SayfaDünyaRusya’da bir gazetecinin şüpheli ölümü

Rusya’da bir gazetecinin şüpheli ölümü

HABER MERKEZİ – Suriye’de yaşamını yitiren Rus paralı askerlerin izini süren gazeteci Maksim Borodin, ülkesi Rusya’da şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Araştırmacı gazeteci Maksim Borodin, 12 Nisan’da apartmanın beşinci katındaki dairesinden düşerek yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

32 yaşındaki Borodin’in bilinci açılmadan geçirdiği üç günün sonrasında yaşamını yitirdiği açıklandı.

Olaya ilişkin konuşan Sverdlovsk Oblastı polis sözcüsü, gazetecinin ölümünde “suça ilişkin bir durum” olduğuna ihtimal vermediğini söyledi.

Yetkililer, Borodin’in dairesinin içeriden kilitli olduğunu, gazetecinin geride bir not bırakmadığını açıkladı.

Borodin’in çalıştığı Novy Den Yazı İşleri Müdürü Polina Rumyantseva ise gazetecinin intihar ettiğine inanmadığını söyledi.

Borodin’den gelen telefon

Borodin’in Vyacheslav Bashkov adındaki bir arkadaşı da olaydan hemen önce Borodin’den kendisine telefon geldiğini aktardı.

Bashkov, Facebook üzerinden 15 Nisan’da yaptığı açıklamada, 11 Nisan günü Borodin’in kendisiyle sabah 5’te iletişime geçtiğini, binanın etrafının kamuflaj ve maske giyen “güvenlik güçlerince” çevrelendiğini bildirdiğini söyledi.

Bashkov ayrıca Borodin’in, dairesinin aranacağı, yetkililerin mahkeme kararını beklediği tahminide bulunduğunu söyledi. Bashkov, Borodin’in kendisinden bir avukat bulmasını istediğini de belirtti.

RFERL’in aktardığına göre Borodin, bir saat sonra Bashkov’u geri arayarak durumu yanlış anladığını, “güvenlik güçlerinin bir tür tatbikat yaptığını” söyledi.

Baskov son olarak şöyle yazdı:

“Ondan sonra onu aradım. Facebook’ta bir şeyler yazmasını bekliyordum. Ancak hiçbir şey yazmadı ve ayın 13’ünde medya, Maksim’in balkonu altında bulunduğunu, acil odasında olduğunu yazdı.”

Borodin, düzenli olarak suç ve yolsuzluk üzerine yaptığı haberlerle ve yazılarla biliniyordu.

Gazeteci, geçtiğimiz haftalarda, Şubat ayında Suriye’de savaşan Rus paralı askerlerin ölümüne ilişkin yazılar yazmıştı.

Medyada yer alan bazı haberlere göre 7 Şubat’ta gerçekleştirilen saldırı sonucu 200 paralı Rus askeri yaşamını yitirmiş, Rus hükümeti kaç askerin hayatını kaybettiğini açıklamamıştı.


Karınca Dış Haberler