Ana SayfaGüncelSeçim anketi: AKP, oylarını MHP’ye kaptırıyor

Seçim anketi: AKP, oylarını MHP’ye kaptırıyor

HABER MERKEZİ – AKP’ye yakınlığıyla bilinen MAK Danışmanlık şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre AKP-MHP ittifakı yüzde 50+1’i göremiyor, hatta AKP oylarını MHP’ye kaptırıyor.

AKP’ye yakın kamuoyu araştırma şirketlerinden MAK Danışmanlık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çıkışının hemen öncesinde tamamladığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Nisan ayında Türkiye’nin 81 ilinde ‘bu pazar seçim olsa’ partilerin oy oranının nasıl çıkacağına ilişkin geniş kapsamlı bir anket yapan şirketin elde ettiği sonuçlara göre AKP ve MHP’nin kurduğu “Cumhur ittifakı” seçimlerin ilk turunda çoğunluğu elde edemiyor.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre 24 Haziran’da MAK Danışmanlık’ın anketine benzer sonuçlar çıkması durumunda iki partinin toplam oy oranı yüzde 48’lerde seyrediyor.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat’ın açıklamasına göre ise AKP’nin oy oranı yüzde 41.5 düzeyinde:

“AKP-MHP ittifakı, şu anda yüzde 50+1’in altında, yüzde 48’ler düzeyinde. AKP, yüzde 41.5 düzeyinde. MHP ise yüzde 7’lerde görünüyor. İkisinin oy toplamı yüzde 50+1’i şu anda bulmuyor. Ancak bu anketi, erken seçim kararı alınmadan önce yaptığımız dikkate alınmalı.”

Kulat ayrıca AKP’nin MHP’ye oy kaptırdığını belirterek, diğer partilerin oy oranlarına ilişkin şu bilgileri paylaşıyor:

“Bizim bir önceki anketimize göre MHP’de 2 puanlık artış var. Daha önceki ankette yüzde 5’lerde ölçmüştük, şimdi yüzde 7’lerde görünüyor. Bu yüzde 2’lik artışı, ittifak yaptığı AKP’den aldığını gözlemliyoruz. Çünkü AKP oylarında da yüzde 2’lik düşüş ölçtük. İYİ Parti’yi de daha önce yüzde 5’lerde ölçmüştük. Son yaptığımız ankette yükselişte. Yüzde 7’ler düzeyinde gözledik. Saadet Partisi’nde kamuoyunda bu partinin ilgi odağı olmasına paralel bir oy artışı görülüyor. Saadet’in oyu yüzde 3.5’lerde seyrediyor. CHP, yüzde 23- 25, HDP de yüzde 8-9 bandında.”

Previous post
Cinsel saldırı girişiminde bulunan erkeğe rapor ve kamera kayıtlarına rağmen beraat
Next post
18 Mayıs'ta vizyonda: “Deadpool 2”den yeni fragman