Ana SayfaEkonomiSeçimlere dönük ‘ekonomi paketi hazırlanıyor’ iddiası

Seçimlere dönük ‘ekonomi paketi hazırlanıyor’ iddiası

HABER MERKEZİ – 2019 seçimleri yaklaşırken ekonomideki endişe verici gidişatın önünü kesmeye çalışan hükümetin seçimlere dönük yeni bir ekonomi paketi üzerinde çalıştığı öne sürüldü.

Başkanlık seçimi ve yerel seçimler öncesinde ekonomi alarm vermeye devam ederken hükümetin yeni bir ekonomi paketi üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen paket, seçimler öncesi “piyasaya can suyu vermeye” yönelik.

‘Ekonomi paketi’nde neler var?

Kıraç’ın haberine göre yeni ekonomi paketinde ‘mega proje’lerden faiz indirimine kadar bir dizi teşvik bulunuyor.

Birçok maddenin doğrudan Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlandığı belirtilen pakette, özellikle enerji ve savunma sanayii, inşaat ve altyapı yatırımları başta olmak üzere 10’a yakın mega projenin olacağı konuşuluyor.

Ayrıca pakette ithal ikame ürünlere dönük maddeler de bulunuyor. İthal girdilerin oranını azaltmak için bölge ayırt etmeksizin yüksek teşvikin verileceği ifade ediliyor.

Söz konusu pakette döviz borçlarına yeni bir sınırlama getirilmesi ve Kredi Garanti Fonu’nun devamı ya da buna benzer yeni bir finansal enstrüman oluşturulması da maddeler arasında.

Pakette Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) dönük düzenlemeler de yer alacak.

Paketin yakın zamanda açıklanacağı ifade ediliyor.

Previous post
Yeni bir sanatçı inisiyatifi: MezopArt
Next post
Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon