Ana SayfaGüncel“Silopi’de anne ve çocuğuna çarpan zırhlı aracın sürücüsü polis açığa alındı”

“Silopi’de anne ve çocuğuna çarpan zırhlı aracın sürücüsü polis açığa alındı”

HABER MERKEZİ – Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Silopi’de anne ve 4 yaşındaki çocuğuna çarparak ağır yaralayan zırhlı araç sürücüsü polisin açığa alındığını söyledi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde 7 Nisan’da Hastane Caddesi üzerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen Nesrin Kılıç ve 4 yaşındaki çocuğu Suavi Kılıç, zırhlı polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanmıştı.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, konu ile ilgili görüştükleri İlçe Kaymakamı’nın kazaya sebebiyet veren zırhlı araç sürücüsü polisin açığa alınarak, hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bilgisini verdiğini paylaştı.

Artı Gerçek’ten Remzi Budancir’e konuşan hastanede tedavisi süren 4 yaşındaki çocuğu Suavi Kılıç’ın dedesi Selim Kılıç ise torununun sol ayağını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Torunun bacağının kötü durumda olduğunu anlatan Kılıç, “Bacağı kesilmedi hala. Doktorlar bacağını kurtarmak için uğraşıyor. Şu anda o konuda netleşen bir şey yok. Tek temennim torunumun bir an önce sağlığına kavuşması” dedi.

Olayın ardından İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve ertesi gün taburcu edilen anne Kılıç’ın sağlık durumunun ise iyiye gittiği belirtildi.

İnsan Hakları Derneği’nin dün açıkladığı 2017 hak ihlalleri raporuna göre, geçtiğimiz yıl zırhlı araçların çarpması sonucu 8’i çocuk olmak üzere toplam 23 kişi yaşamını yitirdi, 6’sı çocuk olmak üzere 26 kişi de yaralandı.