Ana SayfaEkonomiŞimşek’ten uyarı: Lirada hızlı değer kaybı beklenmedik, uzun vadede önemli riskler var

Şimşek’ten uyarı: Lirada hızlı değer kaybı beklenmedik, uzun vadede önemli riskler var

HABER MERKEZİ – Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Uzun vadede önemli riskler var” uyarısında bulundu, “Lirada bu kadar hızlı bir değer kaybı öngörmüyorduk” dedi. Şimşek ayrıca seçimlerin erkene alınmasının piyasayı olumlu etkilediğini dile getirdi.

Kimi uzmanlar Türkiye ekonomisinin krize doğru sürüklendiği değerlendirmesinde bulunurken, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek “Uzun vadede önemli riskler, sorunlar var” değerlendirmesinde bulundu.

NTV’nin canlı yayınında Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlayan Mehmet Şimşek, ekonomideki sorunlara rağmen risklerin “dengeli” gözüktüğünü savundu.

Merkez Bankası’nın faiz artışı kararının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Şimşek, ayrıca “Lirada bu kadar hızlı bir değer kaybı öngörmüyorduk. Enflasyonun tek haneye inmesini bu durum öteledi” açıklamasında bulundu.

Şimşek, son olarak seçimlerin erkene alınmasının piyasada olumlu etki yarattığını söyledi:

“Türkiye’nin erken seçimine piyasanın tepkisi hem doğru hem olumlu. Belirsizlik azaldı. Yatırımcıların kafasındaki soru işareti kalktı. Seçim zamanında yapılsaydı daha uzun süreli belirsizlik olacaktı. Seçimin hemen sonrasında hükümet kurulacak. Kim seçilirse seçilsin 5 yıl ülkeyi yönetecek. Piyasalar onun için olumlu bakıyor.”