Ana SayfaToplumsal CinsiyetTaciz, tehdit ve gözaltı: ‘Nezaretteki trans kadın intihar etti’ iddiası

Taciz, tehdit ve gözaltı: ‘Nezaretteki trans kadın intihar etti’ iddiası

HABER MERKEZİ – İstanbul Zeytinburnu’ndaki Merkezefendi Karakolu’nda gözaltında tutulan Ceyda isimli bir trans kadının tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.

İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Merkezefendi Karakolu’nda gözaltında tutulan Ceyda isimli seks işçisi trans kadının tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokratik Kadın Hareketi Sözcüsü Kıvılcım Arat, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Merter’de trans seks işçilerinin yaklaşık 2 haftadır tehdit edildiğini belirtti.

Sivil araçlı bir erkeğin yanında 11 – 12 yaşlarında bir çocukla beraber geceleri kadınlara küfür ettiğini kaydeden Arat, kadınların tepkisi üzerine erkeğin polis kimliğini gösterdiğini söyledi.

Arat, kadınların, kimliğin sahte olabileceği ihtimali üzerine aracın fotoğrafını çektiklerini de belirtti.

Şahsın olay yerinden ayrıldığını, bir süre sonra ise yeniden yanında çocuk ve 10 takviye polis aracıyla geri döndüğünü aktaran Arat, 3 kadının polislerce gözaltına alındığını bildirdi.

‘Polis Ceyda’nın ağzından köpük çıkana kadar hastaneye götürmüyor’

Kadınların Merkezefendi Karakolu’na götürüldüğünü belirten Arat, ardından yaşanan intihar iddiasına ilişkin şunları söyledi:

“Ceyda isimli arkadaşımız gözaltında tarım ilacı içerek intihar ediyor. Polisler, Ceyda’nın ağzından köpük çıkana kadar bekliyor ve hastaneye kaldırıyorlar. Gözaltı işlemi yapılırken ayakkabı bağcıklarını dahi alan kolluk, nasıl oluyor da tarım ilacını görmüyor. Olağanüstü Hal adı altında Sıkıyönetim uygulamalarından beter suçlara bu masum insanlar maruz bırakılıyor.”

Kıvılcım Arat, yoğun bakımda tedavi altına alınan Ceyda isimli trans kadının durumunun ağır olduğunu belirtti.

Previous post
“1915’ten Bugüne: Ermeni Portreleri” kitabı dijital ortamda
Next post
'El kol hareketini, AK Parti Başkanı'na yapabilirsin ama Cumhurbaşkanı'na yapamazsın'