Ana SayfaGüncelTemelli: Vergi affı seçim rüşvetidir

Temelli: Vergi affı seçim rüşvetidir

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Başbakan Yıldırım’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı ‘vergi affı’ konusuna değinerek, “Bu vergi affı da seçim rüşvetidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan 73 sivil toplum örgütü temsilcisiyle Liv Otel’de bir araya geldi.

Toplantıya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer, Feleknas Uca, Ziya Pir, Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP İl yönetimi katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, mevcut seçimi ‘panik seçim’ olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Ülkede iktidarı panikletecek bir kriz gündemde. Yönetim krizi ile karşı karşıyayız. İktidarın meşruiyet krizi var. 16 Nisan referandumu sonrası devreye konulan partili cumhurbaşkanlığı ülkeyi derin bir girdaba sokmuştur. Partili cumhurbaşkanı bu ülkenin gelenek ve siyasetine terstir” dedi.

‘Vergi affı seçim rüşvetidir’

Ülkedeki mevcut krizlerin başında ekonominin geldiğini savunan Temelli, Başbakan Binali Yıldırım’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı ‘vergi affı’ konusuna değinerek, şunları söyledi:

“Son 6 yılda 6 defa vergi affı getirildi. Bütçe açığı artıyor. Faizler artıyor. Kur yükseliyor. Partili Cumhurbaşkanı ise mevcut krizi faiz lobisi gibi iktisadi gelişmeler dışına bağlıyor. Bu vergi affı da seçim rüşvetidir. İktidar cari açığı nasıl kapatacak? Krize karşı adalet programı sağlamak gerekir. Ancak bu tekçi anlayış bundan uzaktır.”

‘HDP’siz ittifak arayışları iktidarın değirmenine su taşımakta’

Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayları ile gireceklerini ifade eden Temelli, “Cumhur ittifakının azami derecede düşürülmesi için herkesin kendi adayı ile girmesi gerekir. Ülkedeki mevcut kutuplaşmadan dolayı partiler yan yana gelmeye dahi çekiniyor. HDP sadece kendi parti çizgisi ile sınırlı kalmıyor. Herkesi kapsıyoruz. Tüm temsiliyetler önemlidir. Diğer partiler temsiliyet yerine kişi üzerinden süreci götürmeye çalışıyor. Ancak biz her kesimin temsil edilmesi çabası veriyoruz. Bu doğrultuda da HDP’siz ittifak arayışları da iktidarın değirmenine su taşımaktadır” dedi.


Başbakan Yıldırım: Vergi ve prim alacakları yeniden yapılandırılacak




Önceki Haber
Demirtaş’tan 1 Mayıs mesajı
Sonraki Haber
24 Haziran erken seçimlerine 55 gün kala kim ne diyor?