Ana SayfaDünyaTrump: Suriye konusunda 48 saat içinde ‘önemli kararlar’ verilecek

Trump: Suriye konusunda 48 saat içinde ‘önemli kararlar’ verilecek

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, Suriye konusunda önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde önemli kararlar verileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de “masumlara yönelik hain saldırıyı” kınadığını ve Suriye konusunda 24 ile 48 saat içerisinde “önemli kararlar” alacaklarını belirtti.

BBC Türkçe’nin haberine göre Beyaz Saray’daki kabine toplantısının açılışında gazetecilere yaptığı değerlendirmede Trump, Suriye rejiminin kimyasal saldırı düzenlediğinin iddia edildiği Duma’da yaşananları “masumlara yönelik hain saldırı” olarak nitelendirdi ve kınadı.

“Bu insaniyetle ilgili bir mesele ve yaşanmasına asla izin verilemez” diyen ABD Başkanı, “önümüzdeki 24-48 saat içerisinde” bununla ilgili önemli kararların alınacağını belirtti.

Trump, askeri operasyon seçeneğiyle ilgili bir soruya ise hiçbir olasılığın safdışı olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Ne olmuştu?

Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Doğu Guta’yı kontrolü altında tutan silahlı gruplar ve bunlara yakın yardım kuruluşları, Cumartesi akşamı Suriye ordusunun kimyasal saldırı düzenlediğini ve en az 70 kişinin ölümüne yol açtığını iddia etmişti.

Suriye rejimi ise iddiaların doğru olmadığını ifade etmişti.

Rusya da Duma bölgesinde Suriye rejiminin kimyasal saldırı düzenlendiğine dair iddiaları destekleyecek herhangi bir kanıt bulunamadığını belirtmişti.

ABD ve Fransa ise, kimyasal saldırı iddialarının ardından “ortak ve güçlü bir karşılık” verme tehdidinde bulunmuştu.