Ana SayfaGüncelTrump’tan Türkiye’de tutuklu ABD’li rahip için mesaj: Ben ondan daha casusum

Trump’tan Türkiye’de tutuklu ABD’li rahip için mesaj: Ben ondan daha casusum

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, bir yılı aşkın zamandır Türkiye’de tutuklu olan Rahip Brunson için attığı tweet’inde, “Türkiye’de yok yere yargılanıyor, ben ondan daha casusum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’de hapiste tutulan ve bu haftaki duruşmasında tutuksuz yargılanma talebi kabul edilmeyen pastör Andrew Brunson’la ilgili bu sabah bir mesaj yayınladı.

Twitter’daki hesabından açıklama yapan Trump “ABD’li Hıristiyan lider ve iyi bir centilmen olan Pastör Andrew Brunson, Türkiye’de yok yere yargılanıyor” dedi ve ekledi:

“Ona casus diyorlar ama ben ondan daha casusum. Umarım ait olduğu güzel ailesine ve evine dönmesine izin verilir.”

Ne olmuştu?

İzmir’deki Diriliş Kilisesi’nin rahibi Andrew Brunson, Ekim 2016’da eşiyle birlikte ifadeye çağrılmış, ifade için gittiklerinde gözaltına alınmışlardı. ,

Eşi Norine Brunson, 13 gün sonra serbest bırakılırken, Brunson ise “Gülen yapılanmasına üye olduğu” şüphesiyle tutuklanmıştı.

Basında yer alan haberlerde, Brunson’un bir gizli tanığın verdiği ifade doğrultusunda tutuklandığı bildirilmişti.

Brunson, 16 aylık tutukluluğun ardından 16 Nisan’da ilk kez hâkim karşısına çıkmış, İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “Kiliseme hiçbir zaman siyaset sokmadım” diyerek suçlamaları reddetmişti.

Ancak mahkeme Brunson’ın tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Tanıkların ifadelerini kanıt olarak kabul eden hâkim, Brunson’ın kaçma riskini göz önünde bulundurarak bu hükme vardığını açıklamıştı.

Bir sonraki duruşma tarihi ise 7 Mayıs 2018 olarak belirlenmişti.

 




Önceki Haber
'Hereditary'den yeni fragman
Sonraki Haber
1915'ten bugüne uzanan hikayeler: "Ermeni Portreleri" kitaplaştırıldı