Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Seda Taşkın’ın ilk duruşması yarın

Tutuklu gazeteci Seda Taşkın’ın ilk duruşması yarın

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazete Seda Taşkın’ın yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın görülecek. Taşkın’ın avukatı Gulan Çağın Kaleli, dosyada müvekkiline yönelik suçlamaları ispatlayan hiçbir delilin bulunmadığını söyledi.

Muş’ta 20 Aralık 2017 tarihinde “hakkında ciddi ihbar var” denilerek gözaltına alınıp, “adli kontrol” şartı ile serbest bırakılan ardından savcılığın itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı çıkartılmasının ardından Ankara’da 22 Ocak’ta tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın’ın yargılandığı davanın ilk duruşması yarın (30 Nisan) görülecek.

Muş Cumhuriyet Savcısı Muhammed Mustafa Demirbaş tarafından hazırlanan ve Taşkın’ın “örgüt propagandası” ve “örgüt üyeliği” suçlamalarıyla cezalandırılmasının istendiği iddianamede Taşkın yatığı haberler ‘delil’ olarak sunuluyor.

İddianamede, Taşkın’ın yaptığı haberlerin yanı sıra haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, ve sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapıldı.

‘Dosyada suçlamaları ortaya koyan delil yok’

Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi MA’ya konuşan Taşkın’ın avukatı Gulan Çağın Kaleli, soruşturmanın başlangıcı, yapılan gözaltı ve el koyma işlemleri usule aykırı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Dosyada Taşkın’a yönelik suçlamaları içeren hiçbir delil olmadığına dikkat çeken Kaleli şunları söyledi.

“Tüm dosya içeriği değerlendirildiğinde, Seher (Seda) Taşkın’a bire bir isnat edilen hiçbir suçlama yoktur. Tüm isnatlar Mezopotamya Ajansı’nın yayın politikalarını kriminalize etme üzerine kurgulanmış bir dosyadır. Dosya muhalif basında yer alan haberler ile şişirilmek istenmiş. Son olarak Seher Taşkın ‘örgüt propagandası’ suçlaması ile tutuklanmış olmasının yanı sıra dosyaya tek bir yeni delil girmemesine rağmen, iddianame ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüt propagandası’ suçlamaları ile hazırlanmıştır. Ancak bu suçlamaları ortaya koyan hiçbir delil dosya içeriğinde mevcut değildir.”