Ana SayfaGüncelVali Şahin’e göre ‘İstanbul en az Paris, Moskova, New York kadar güvenli’

Vali Şahin’e göre ‘İstanbul en az Paris, Moskova, New York kadar güvenli’

HABER MERKEZİ – İstanbul Valisi Vasip Şahin, “İstanbul’un en az Londra, Paris, New York kadar güvenli” olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a göre ise “İstanbul’un Paris’ten kalır yanı yok”.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Sultanahmet Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenen toplantıda konuştu.

İstanbul’un en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğunu belirten Şahin, 3. havalimanıyla birlikte İstanbul için ‘altın yılın’ başlayacağını savundu.

İstanbul’un geçen yıl 13 milyon turist kabul ettiğini belirten Şahin, ”Turist sayısını arttırmak istiyoruz ama turist geldiğinde rahat etmeli, onu rahat ettirmeliyiz, emniyet içerisinde olmalı” dedi.

İstanbul’un “güvenli bir şehir” olduğunu söyleye Şahin, şunları söyledi:

“En az Londra, Paris kadar, en az  New York, Moskova kadar güvenli bir şehiriz. Çünkü terör asimetrik bir şekilde bütün dünyada hiçbir kural, hiçbir kutsalı tanımadan ve fırsatını yakaladığında kendini gösteriyor. Dolayısıyla dünyanın her tarafında bu tehditler söz konusu. Bütün ülkeler milletler olarak dinine, etkin kökenine, mezhebine bakmadan hep birlikte karşı çıkmak ve direnmek zorundayız.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise ”İstanbul’un turistik açıdan Paris’ten geri kalır bir yanı yok. Hatta eksiği yok fazlası var. Bu kadar az turist almamızın sebebi İstanbul’dan değil bizlerden kaynaklanıyor. Belediye olarak turistik işletmeler olarak, bu işi meslek edinenler olarak ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlar olarak yapmamız gerekenler var” dedi.