Ana SayfaGüncelVan’da konuşan Buldan: Yüksekdağ’ı, Hezer’i ve Yıldırım’ı geri getireceğiz

Van’da konuşan Buldan: Yüksekdağ’ı, Hezer’i ve Yıldırım’ı geri getireceğiz

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Van’da yaptığı konuşmada, “Yüksekdağ’ı, Tuğba Hezer’i, Nadir Yıldırım’ı buraya geri getireceğiz” dedi. Buldan ayrıca “25 Haziran günü Recep Tayyip Erdoğan’sız, Devlet Bahçeli’siz bir gün olacaktır” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, seçim çalışmaları kapsamında Van’a gitti.

Burada halka seslenen Buldan, yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’yı ve diğer Van milletvekillerini geri getirme sözü verdi:

“Gittiler Efrin’e (Afrin), Kerkük’e saldırdılar. Bugün de sizin iradeniz olan eşbaşkanları tutukladılar. Bugün Bekir Kaya’yı saygıyla selamlıyoruz. Bekir Kaya sadece sizin değil 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurmuş bir belediye başkanıdır. Onun yerine atanan kayyum tam bir sömürge valisidir. Bugün belediyelerin açtığı kurumları, başta kadınlara hizmet veren yerleri bir bir kapattılar. Yapacağımız ilk seçimde onları sandığa gömeceğiz ve Bekir Kaya’yı koltuğuna oturtacağız. Yine vekilliği düşürülerek cezaevine atılan sayın Figen Yüksekdağ, her zaman sizin yanınıza yer alan bir kadın vekildi. Ama size söz veriyoruz; Yüksekdağ’ı, Tuğba Hezer’i, Nadir Yıldırım’ı buraya geri getireceğiz.”

Buldan ayrıca “Sizi hiçe sayan iradenizi tanımayan zihniyete karşı, Kürt halkı birleşme günü gelmiştir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“25 Haziran günü Recep Tayyip Erdoğan’sız, Devlet Bahçeli’siz bir gün olacaktır. Van halkının 24 Haziran’da bütün vekillerini alarak, cumhurbaşkanı adayına yüzde 100 destek vereceğine inanıyoruz. 24 Haziran’da seçime giderken herkes elini vicdanına koysun, Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Tuğba Hezer’i ve Bekir Kaya’yı düşünerek oyunu atsın”