Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’ kadın katliamlarına karşı buluştu: ‘Öz savunma meşru haktır’

‘Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’ kadın katliamlarına karşı buluştu: ‘Öz savunma meşru haktır’

HABER MERKEZİ – Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi’nin her ayın 11’inde düzenlediği eylemde konuşan Ezgi Bahçeci, Mart ayında 25 kadının öldürüldüğünü bunun karşısında ‘yargının hala erkeği koruduğunu’ söyledi.

Kadınlar tarafından kurulan Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi tarafından her ayın 11’inde düzenlenen eylem 27. haftada da devam etti.

Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelen kadınlardan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) sözcüsü Ezgi Bahçeci, katledilen kadınlar için adalet aradıklarını belirtti.

Yargının erkeği korumaya devletin ise kadınların haklarını gasp etmeye devam ettiklerini kaydeden Bahçeci, Mart ayında 25 kadının öldürüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

“Mart ayında yaşamını yitiren kadınlardan biri de Alara Kandemir oldu. Aynı odada olan ve aradan bir saat geçmesine rağmen haber vermeyen hocası ise olay açıklığa kavuşmamasına rağmen serbest bırakıldı. Kadınları katletmenin, her türlü bahane ile yaşam haklarını elinden almanın bu kadar kolay ve sıradan olduğu bir ülkede yaşıyoruz.”

‘Öz savunma kadınların en meşru hakkıdır’

Kendisine sistematik şiddet uygulayan eşini öz savunma ile öldürdüğü için yargılanan Yasemin Çakal’ın karar duruşmasını da anımsatan Bahçeci, şöyle konuştu:

“Yasemin yerel mahkemede beraat etmesine rağmen İstinaf Mahkemesi beraatını bozarak 15 yıl hapis cezası verdi. Kadınlar olarak Yasemin’le dayanışmaya ve Yasemin için adalet aramaya devam edeceğiz. Çünkü erkek egemen sisteme, hayatlarımıza dönük her türlü saldırıya karşı öz savunma, biz kadınların en meşru hakkıdır. Öz savunma hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.”

Nurcan Aslan’ın davasına çağrı

2 yıl önce öldürülen Nurcan Aslan için adalet taleplerini yineleyen Bahçeci, kadınlara yarın saat 10.30’da Bakırköy Adliyesi’nde görülecek davada Nurcan Aslan için birlikte olma çağrısında bulundu.

Previous post
Demirtaş: Çözüm sürecini bitirmek için kumpas yaptılar
Next post
Trump “Hazırlan Rusya, füzeler geliyor” dedi, Putin’den ‘sağduyu’ çağrısı geldi