Ana SayfaToplumsal CinsiyetYasemin Çakal’ın İstinaf duruşması 9 Nisan’da

Yasemin Çakal’ın İstinaf duruşması 9 Nisan’da

HABER MERKEZİ – Kendisine fiziksel şiddet uygulayan eşini meşru savunma hakkını kullanarak öldüren Yasemin Çakal’ın avukatlarının beraat talebinin değerlendirileceği istinaf duruşması 9 Nisan’da İstanbul’da görülecek.

Kendisine fiziksel şiddet uygulayan eşi Özkan Kaymaklı’yı meşru savunma hakkını kullanarak öldüren Yasemin Çakal, 2014 yılından bu yana tutuklu yargılandığı davanın 4 Temmuz 2017 tarihindeki karar duruşmasında tahliye edilmişti.

Mahkeme, Çakal hakkında “Meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaşla sınırı aşması sonucunda eylemi gerçekleştirildiği kabul edildiğinden, ceza verilmesine yer olmadığına” karar vermişti.

Feminist avukatlar, ceza verilmemiş olsa da Çakal’ın beraat etmesi gerektiğini söyleyerek İstinaf Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı.

Özkan Kaymaklı’nın ailesi ise ceza verilmesi istemiyle İstinaf Mahkemesi’ne başvuru yapmıştı.

Duruşma 9 Nisan’da

Yasemin Çakal’ın İstinaf duruşması, 9 Nisan Pazartesi günü, saat 13.30’da, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülecek.

Kadınlara çağrı

Bianet’te yer alan haberde, dava için tüm kadınlar Yasemin Çakal’ın ‘sesine ses katmaya’ çağırılıyor:

“Kendisini ve çocuğunu erkek şiddetine karşı savunan Yasemin gibi, sürekli saldırısına maruz kaldığı tecavüzcüyü öldüren Nevin gibi erkek şiddetine direnen, bu şiddetin yarattığı alternatifsizlik içinde kendi adaletini arayan kadınların yaptığı meşru müdafaadır; Yasemin’e beraat! Beraat kararı verilmese dahi ‘ceza verilmesine yer olmadığı’ kararının onanmasının bile, sadece Yasemin için değil, hayatına sahip çıkan kadınlar için değil, tüm kadınlar için hukuki bir kazanım olduğunu biliyor bu nedenle tüm kadınları Yasemin’in sesine ses katmaya çağırıyoruz.”


Yasemin Çakal: Feminist kadınlar ve avukatlar hayatıma girince her şey değişti

Previous post
Damat, “Erdoğan’a hakaret”ten tutuklanınca: Diyarbakır’da inadına ‘damatsız düğün’
Next post
Bakanlık 'ruhsatsız' demişti: 8 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağı hala işletiliyor