Ana SayfaKadınYerel mahkeme ‘beraat’ kararı vermişti: Eşini öldüren erkek yeniden tutuksuz yargılanıyor

Yerel mahkeme ‘beraat’ kararı vermişti: Eşini öldüren erkek yeniden tutuksuz yargılanıyor

HABER MERKEZİ – İzmir’de eşi Emine Demirci’yi öldürmekten yargılandığı davada beraat eden Mustafa Demirci, hakkındaki kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanmaya başladı. Mahkeme sanık Demirci’nin tutuklanması talebini reddetti.

İzmir’de eşi Emine Demirci’yi öldürmekten yargılanan Mustafa Demirci bu davadan beraat etti.

Demirci, Yargıtay’ın bu kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı davanın 2’nci duruşması İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya öldürülen Emine Demirci’nin ailesi, avukatları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve tutuksuz sanık Demirci katılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun müdahillik talebi kabul edilmedi.

Önceki duruşmalarda dosyada yer almayan keşif raporları ve bilirkişi raporlarının yeniden yargılanmanın başlanmasıyla dosyada yer aldı.

MA’da yer alan habere göre söz konusu raporlarda sanık Demirci’nin cezadan kaçmak için yalan beyanda bulunduğu tespitine yer verildi.

Emine Demirci’nin avukatları sanığın cinayeti işlediğinin bilirkişi raporu ile sabit olduğunu belirterek ve cezalandırılmasın ve tutuklu yargılanması gerektiğini ifade etti.

Mahkeme cinayetin kasten mi taksirle mi işlendiği yönünde rapor hazırlamak üzere dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve Demirci’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 18 Mayıs’a erteledi.